Najboljša peterica tekačic na smučeh s Petro Majdič je v razmaku vsega 51 sekund. To je pravzaprav le malce več, kot je vsota odbitnih sekund, ki se bodo danes delile na letečih ciljih. Vse je torej še odprto. Ob vprašanju slovaškemu strokovnjaku, ali Petra Majdič lahko zmaga, je z nekaj sekundnim razmislekom odgovoril: "V skupinskem startu danes lahko. Petra se dobro počuti. Za nedeljo pa ne morem dati nobene napovedi. Vse bo odvisno od današnje tekme."

Majdičeva je lani zmagala prav to tekmo. Nehvaležno je upati, da se bo to ponovilo, vendar je zanimivo, da slovenska tekaška kraljica lovi 23. zmago, kolikor jih ima tudi najboljša italijanska tekačica vseh časov Stefania Belmondo. "O, tega pa serviserju Gianluci Marcoliniju ne smem povedati. Mi bo zamazal smuči na naslednjih tekmah," se je pošalila Petra Majdič na račun večne lestvice. Italijanski serviser je namreč skrbel tudi za Belmondovo, danes pa bo nemara odločilni mož.

Nedeljski zaključek na Alpe Cermis, brutalni vzpon za tekaške smuči, ima druge zakonitosti, posebej za Majdičevo. V šali in malce tudi zares je na začetku Toura pripomnila, da za skupno zmago potrebuje vsaj dve minuti naskoka pred Kowalczykovo. "Držim se kolesarskega pravila, da je bolje zmagati nekaj etap, če bom že skupno zmagala zelo težko," je pripomnila po zmagi v Dobbiacu.