Voznik moštva Mercedes GP je v lanskem letu svoji ekipi prevozil tri tretja mesta. Nemec zato verjame, da bo s svojo ekipo, ki v novo sezono vstopa z zvrhano mero optimizma, uspel tudi zmagati. "To je vsekakor naš cilj. Ne bo nam lahko, saj bomo glede na lansko leto morali narediti velik preskok in veliko moštev ima pred nami kar nekaj prednosti. Imamo zelo težko nalogo, a smo zagotovo sposobni. Bomo videli, potrebno je biti potrpežljiv,“ je za nemško avtomobilistično revijo dejal Rosberg.

Direktor moštva Mercedes GP Ross Brawn verjame, da ko bo 25 letni dirkač enkrat uspel zmagati, se ga ne bo dalo več ustaviti. "Je zelo miren voznik, saj med dirko pri njemu ne boš videl veliko nepremišljenih in tveganih potez. A ko bo prvič zmagal, kar se bo zagotovo tudi zgodilo, bo vse drugače,“ je v sposobnosti svojega dirkača prepričan Brawn.

Kljub temu, da je Rosberg lansko sezono veliko bolje dirkal kot njegov moštveni kolega Michael Schumacher, mnogi še vedno dvomijo v dirkaške sposobnosti nekdanjega voznika Williamsa. "Tako je splošno mnenje medijev, a sam se s tem ne obremenjujem. Pomembno je le, da bom imel v tem letu boljši dirkalnik, s katerim bom lahko na dirkah zmagoval,“ samozavesten odgovarja kritikom sin nekdanjega dirkača Formule ena Kekeja Rosberga.