Nedelja, 9. januarja

Na Kosovu bodo v petih občinah, Skenderaj, Glogovič, Dečan, Mališevo in Lipjan, zaradi domnevnih nepravilnosti pri prvem glasovanju ponovili izredne parlamentarne volitve.

Ponedeljek, 10. januarja

Na izredni seji, ki se bo nadaljevala v torek, se bo sestal državni parlament. Najprej bodo poslanci potrdili izid nedavnega referenduma o RTV Slovenija. Na dnevnem redu sta še dve kadrovski imenovanji: izvolitev nove ministrice brez listnice - kandidatka je Duša Trobec Bučan - in imenovanje nove viceguvernerke Banke Slovenija. Predsednik države za to mesto predlaga profesorico ekonomske teorije z mariborske univerze Mejro Festić. Znova pa se utegne razviti polemična politična razprava o pokojninski reformi ob predlogu poslancev iz SD, Zares in LDS za ustavno presojo primernosti referenduma o novem pokojninskem zakonu.

V Washingtonu se bodo sestali predstavniki Japonske in Združenih držav Amerike, ki bodo razpravljali o skorajšnji pridružitvi Japonske transpacifiškemu partnerstvu. Japonski obrambni minister Toshimi Kitazawa se bo v Seulu srečal z južnokorejskim kolegom Kim Kwan Jinom. V duhu zadnjih groženj in napadov Severne Koreje se bosta pogovarjala o tesnejšem vojaškem sodelovanju med državama.

Sreda, 12. januarja

Predsednik parlamentarne preiskovalne komisije o "pravem številu izbrisanih" poslanec SDS Robert Hrovat načrtuje razpravo o osnutku poročila te komisije. Komisija, ki preiskuje politična ozadja izhajanja predvolilnih brezplačnikov, pa bo zaslišala odgovorno urednico brezplačnika Ekspres.

Četrtek, 13. januarja

O tem, kako naprej, se bodo za zaprtimi vrati pogovarjali člani preiskovalne komisije za avtoceste. Gorenakov notranjepolitični odbor bo morda končno že končal razpravo o poročilu o delu državnega tožilstva za leto 2009.

V turškem Diyarbakirju se bo nadaljevalo sojenje 151 kurdskim politikom in aktivistom, ki jih oblasti obtožujejo povezav s kurdskimi uporniki.

V Slovenski filharmoniji bo nastopil violinist Fabio Biondi, čigar izjemno bogata zbirka posnetkov dokazuje, da se umetnik ukvarja z repertoarjem, ki zajema kar tristo let glasbene zapuščine. Med skladatelji je veliko tudi takšnih, ki jih je glasbenik na novo odkril. Na tokratnem koncertu, poimenovanem "Glasbeno popotovanje od Neaplja do Madrida", se mu bodo na odru pridružili tudi Riccardo Coelati Rama (violone piccolo), Giangiacomo Pinardi (kitara, mandolina) in Paola Poncet (čembalo).

Petek, 14. januarja

Komisija Eve Irgl za človekove pravice in svoboščine bo razpravljala o predlogu resolucije o politiki do novih manjšin, ki so v Sloveniji nastale po razpadu Jugoslavije. Obravnavala bo tudi prispele peticije in poročilo o položaju Romov v Sloveniji.

Pakistanski predsednik Asif Ali Zardari bo obiskal ZDA in spregovoril na spominski slovesnosti za preminulim diplomatom Richardom Holbrookom. Holbrooke je bil eden najbolj izpostavljenih ameriških diplomatov zadnjih desetletij in je med drugim odigral ključno vlogo pri sklenitvi mirovnega sporazuma, s katerim se je sredi 90. let končala vojna v Bosni in Hercegovini.