Robert Kranjec je sicer izgubil dvoboj z avstrijskim čudežnim dečkom Gregorjem Schlierenzaurjem, vendar je brez težav napredoval kot drugi srečni poraženec, v finalu pa z najboljšim skokom letošnje zime z 20. mesta skočil na 12., kar je lepa popotnica za polete konec tedna v Harrachovu. Leteči Kranjčan je bil mož beseda, saj je večer pred tekmo napovedal, da bo njegova predstava na tekmi precej boljša kot v kvalifikacijah. "Če skočiš normalno, napreduješ v finale kot srečni poraženec. O tem, da bom skočil še enkrat, sem vedel takoj po doskoku. Slišal sem gledalce, da je Schlierenzauer skočil dobro, a se s tem nisem obremenjeval, ampak sem se zbral za svoj nastop. Z letošnjo turnejo sem zelo zadovoljen, na vseh treh tekmah, na katerih sem bil v točkah, sem bil med najboljšimi petnajstimi. V Innsbrucku sem naredil napako, za katero vem, da se ne bo več ponovila. Enkrat je moralo priti tudi do tega. Vesel sem, da sem ujel stalnost, forma raste iz skoka v skok, na vsaki tekmi malo dodam in se uvrščam vedno višje," je bil židane volje Kranjec, ki se veseli poletov v Harrachovu, v katerih uživa, želi si le, da bo vreme lepo.

Peter Prevc, ki je v dvoboju najstnikov gladko porazil Bolgara Zografskega, je bil edini, ki je osvojil točke na vseh štirih tekmah, obenem pa je s 13. mestom najboljši Slovenec v skupnem seštevku turneje, kar je sanjski dosežek za osemnajstletnega skakalca, ki se ni obremenjeval s tem, kaj si o njegovih skokih mislijo sorodniki med gledalci. "S skakalnico nikakor nisva uspela postati prijatelja. Kljub nepopolnim predstavam sem še vedno držal stik s tekmeci, ko pa naredim odličen skok, me odnese v dno. Nisem pričakoval, da bom v skupnem seštevku uvrščen tako visoko, a se ne pritožujem, tudi utrujenosti ni bilo, ampak sem užival, da sem del takšnega športnega spektakla," je povedal Peter Prevc, ki je sinoči odpotoval domov, saj ne bo nastopil na poletih v Harrachovu, ampak bo treniral in malo drgnil šolske klopi.

Jurij Tepeš, ki je v tesnem dvoboju za pol metra preskočil Francoza Cheldala, je z 21. mestom izenačil najboljšo uvrstitev v karieri na tekmah za svetovni pokal. "Iztržil sem precej več, kot sem pričakoval, si želel in nisem niti upal sanjati. Ker sem naredil dva zelo dobra skoka, je zadovoljstvo veliko. Na turneji se mi je odprlo šele na avstrijskem delu, saj zaradi slabših skokov na treningih nisem imel samozaupanja. Z vsakim skokom je več samozavesti, zato so tudi moje predstave bolj sproščene in gre iz dneva dan dlje. Zdaj grem uživat na polete v Harrachov," je menil 21-letni Ljubljančan, medtem ko je Primož Pikl s sklonjeno glavo zapuščal prizorišče, saj je moral še na četrti tekmi turneje smuči pospraviti že po prvi seriji. "Sploh ne vem, kaj je narobe. Sem povsem razstavljen, imam težave s tehniko. Po tem, kako sem skakal na treningu pred turnejo, bi se moral redno uvrščati v finale," je povedal 28-letni skakalec iz Ljubnega ob Savinji.