Z Romanom Svetlinom, direktorjem podjetja Altera, ki je med drugim specializirano za radiestezijo, bioenergijo po metodi Zdenka Domančića, sevanje in novodobne elektronske radiestezijske meritve sevanj, diagnostiko in slikanje avre, smo se pogovarjali o spanju in posledicah sevanja. Spanje je izredno pomembno in mnogi se niti ne zavedajo, da je vzrok za nespečnost ali kakšen drug simptom bolezni mogoče poiskati prav v spalnici.

V vašem podjetju spalnici pravite tudi "kartoteka stanja osebe, ki biva v njej".

Spalnici pravimo tako zaradi tega, ker na podlagi strokovnih meritev izdelamo skico oziroma vrišemo morebitna sevanja in naredimo radiestezijsko diagnostiko, ugotovimo torej, kakšne težave ima človek. Sevanja in njihova križanja enostavno prenesemo na telo, kjer se ta nahajajo med spanjem in običajno povzročajo težave ter tudi hujše bolezni. Večina ljudi, ki smo jim izvedli meritve sevanj, je potrdila, da ima natančno take težave ali bolezni. Ocenjujemo, da se da z meritvami ugotoviti od 70 do 80 odstotkov težav, bistveno pa je, da smo odkrili izvor oziroma vzrok zanje. To problematiko je potrdil tudi sloviti zeliščar Rudolf Breuss v knjigi Zdravljenje raka in levkemije, ki je s svojimi metodami pozdravil več kot 45.000 rakavih bolnikov. V prvi vrsti se da pomagati tako, da se osebo na podlagi meritev prestavi na ugodnejše mesto, če to ni mogoče, pa morda z nevtralizacijskimi sredstvi.

Sevanj je več vrst, mnogi pa se sprašujejo, ali lahko sami ugotovijo "slabo" sevanje. Kakšna so ta sevanja in ali je mogoče na kakršen koli način to zaznati z lastnimi čutili?

Običajno govorimo o treh geopatskih - neioniziranih sevanjih, kot so podvodni tokovi, hartmanove in curryjeve mreže, obstajajo pa seveda še ionizirana radioaktivna ter tehnična sevanja (TV, računalnik...). Običajno ljudje sicer opazijo določene simptome, kot so slabše spanje, zbujanje ob istih urah, zlasti med drugo in četrto uro zjutraj, utrujenost, pomanjkanje energije..., vendar pogosto ne pomislijo na to, da je lahko vzrok prav v spalnici. Najboljši detektorji pozitivnih sevanj so psi, mački pa nam škodljivim.

Mnogi so že slišali za bioenergijo, drugi nikoli. Nam lahko opišete, kaj je bioenergija?

Bioenergija, imenovana tudi chi, prana, bioplazma, energetsko polje itd., je življenjska, kozmična energija, temelj, brez katerega ne bi bilo življenja. Človek se neprestano oskrbuje s to energijo, ki prihaja iz vesolja in iz zemlje, imajo pa jo tudi živali in rastline. Terapija z bioenergijo poteka tako, da prizadeta mesta obsevamo z bioenergijo prek rok. Pri delu uporabljam metodo Zdenka Domančića, torej metodo, po kateri se je zdravilo več kot milijon ljudi in je v svetu priznana. Treba pa je poudariti, da to ne nadomešča zdravnika in zdravniškega zdravljenja ter je samo dopolnilo.

Bralce zanima, kaj sploh je avra, kaj nam lahko pove snemanje avre.

Avra je človeško bioenergetsko polje, ki obdaja telo in predstavlja skupek sedmih čaker, ki si sledijo od glave do trtice. Poenostavljeno bi lahko rekli, da je to naš zaščitni energetski plašč okoli telesa, podobno kot ima Zemlja zaščitni ozonski plašč, in kjer so razpoke večje, je več težav. Snemanje avre se opravlja prek računalnika in naprave GDV Kirlian, v katero je treba posamično vstaviti prste rok. Računalnik zbere vse podatke, dobimo tako imenovane korone prstov. Vsak neobičajen vzorec pomeni energetske spremembe na določenem organu ali žlezi; za kateri organ gre, razberemo z računalnika - že v zgodnji fazi, ko težave še niti niso nujno prisotne.