Radićeva, ki je zjutraj po telefonu govorila s Soršakom, je na novinarski konferenci po seji vlade povedala, da je razlog za njegov odstop nekaj drugega, vendar pa ga ne bo komentirala, če ga Soršak sam ne želi. Za odstop je zaprosil z 31. januarjem, kar se ji sicer zdi kratka doba.

Da se kot razlog za Soršakov odstop navaja dejstvo, da se urad za varstvo konkurence ni uspel preoblikovati v neodvisno agencijo, se zdi Radićevi nekorektno. Soršak zelo dobro ve, da je predlog novele zakona o preprečevanju omejevanja konkurence pripravljen in ga bo vlada obravnavala najpozneje v 14 dneh, je dejala na novinarski konferenci po seji vlade.

Priznala je, da vlada s pripravo zakona zamuja, a to po njenih besedah ne more biti razlog za Soršakov odstop. Zakon se je res pripravljal kar nekaj časa, vendar gre zdajšnji predlog v drugačno smer kot pa prvotni. Sprva so namreč želeli v novi agenciji združiti urad za varstvo konkurence in urad za varstvo potrošnikov, a se je po njenih besedah vse bolj kazalo, da želijo združiti jabolka in hruške, kar pa ne bo prineslo pozitivnih učinkov.

"Ko sem postala ministrica, sem se s Soršakom dogovorila, da rajši spremenimo zakon o preprečevanju omejevanja konkurence in samo preoblikujemo urad za varstvo konkurence v agencijo za varstvo konkurence," je povedala. Da se pripravi novo besedilo zakona, pa je potrebnega nekaj časa, je opozorila in dodala, da je osnutek zdaj pripravljen, medresorsko usklajen in leži na njeni mizi.