Za preboj iz skupinskega dela so potrebovali vsaj dva osvojena niza na gostovanju pri Budvanski Rivijeri, kar jim je ob porazu z 2:3 tudi uspelo.

Čeprav se vzdušje na tribunah dvorane Mediteranskega športnega centra nikakor ne more primerjati s tistim iz stožiške lepotice, se je še enkrat več potrdilo, da je gostovanje v Budvi sila neugodno. Črnogorci so namreč kaj kmalu prišli do prednosti, ki je do konca prvega niza niso več izpustili, s čimer so hitro zatrli razmišljanja o tem, da bi Blejci v domovino ponesli celo zmago brez prask. »Samo mirno in potrpežljivo. Nič tragičnega ni, če so v tej dvorani prišli do osvojenega niza,« je svoje varovance miril trener ACH Volleyja Igor Kolaković, ki je kot Črnogorec dobro vedel, kje je.

Njegove besede so hitro našle pravo mesto, kar se je poznalo tudi na rezultatu, saj so gostje na krilih zanesljivega sprejema in trdnega bloka dobili samozavest tudi v napadu in brez pretresov prišli do izenačenja ter hkrati do polovičnega uspeha na svoji misiji. V enakem ritmu je ACH začel tudi tretji del, a ena od spornih sodniških odločitev je Blejce povsem vrgla iz ritma, kar je prineslo tudi padec v koncentraciji, Budvanska Rivijera pa se ni pustila motiti pri nabiranju točk.

Prostora za napake v četrtem nizu za Blejce ni bilo več – vsaj, če so se želeli v domovino vrniti z napredovanjem, posledica pa je bila njihova najboljša igra na tekmi. Še enkrat več jim je uspelo z odgovoriti z enako mero, kot so pred tem prejeli udarec. V ritmu toplo-hladno za obe moštvi, kot vso tekmo poprej, se je odvil tudi zaključni, skrajšani niz. ACH je hitro povedel s 4:2, a že nekaj trenutkov kasneje zaostajal s 4:8. Razlika je bila s tem prevelika, Budvanska Rivijera pa je na krilih Konstantina Ćupkovića prišla še do tretjega domačega zmagoslavja.

»Končal se je sanjski niz zmag s 3:2, a enkrat je moralo priti do tega. Nič ni kritičnega, saj smo še vedno prvi. Budva je odigrala odlično partijo, za kar jim čestitam. V Stožicah nam ne preostane drugega, kot da vzamemo prvo mesto. Uresničile so se napovedi, da je v tej dvorani v Budvi zelo težko igrati. Če me boste vprašali zakaj, pa ne vem,« je dejal podajalec ACH Volleyja Dejan Vinčić.

Kljub priigranemu napredovanju pa si ACH še ni zagotovil prvega mesta v skupini. V primeru poraza z 0:3 ali 1:3 proti Jastrzebskemu se bodo na vrh skupine C povzpeli prav Poljaki (saj bodo imeli boljše razmerje med dobljenimi in izgubljenimi nizi), vsak drug izid pa prvo pozicijo zagotavlja slovenskemu prvaku, a v polnih Stožicah prihodnjo sredo to nikakor ne bi smelo biti vprašljivo.

Liga prvakov, skupina C, 5. krog: Jastrzebski Wegiel – Olympiacos 3:0 (23, 20, 22), Budvanska Rivijera – ACH Volley 3:2 (22, -21, 17, -15, 12), vrstni red: ACH Volley 11, Jastrzebski Wegiel 8, Budvanska Rivijera 7, Olympiacos 4.