Kljub temu, da je Raša Sraka Vuković na septembrskem svetovnem prvenstvu v Tokiu osvojila bronasto kolajno, pa je naslov najboljše minulega leta v Sloveniji pripadel Polavderjevi. V točkovanju za naslov judoista/judoistke leta namreč štejejo prav vsa tekmovanja, od evropskih prvenstev, preko slovenskega pokala in svetovnih pokalov do svetovnega prvenstva. Po letih 2006, 2007 in 2008 je bila letos znova najboljša Polavderjeva.

"Ta naslov mi veliko pomeni, saj je dokaz, da dobro delam, da delamo dobro v klubu in da je naš trener Marjan Fabjan ubral pravo pot za doseganje najvišjih ciljev. Vendar pa so pred mano nova tekmovanja, počitka ni. Že čez dva tedna me čaka masters v Bakuju, kamor pride povabljenih najboljših 16 judoistk, tako da bo konkurenca nedvomno ostra. Vse to je del priprav za olimpijske igre 2012," je po vnovični osvojitvi naslova, lani je bila judoistka leta klubska kolegica Urška Žolnir, dejala Polavderjeva.

Pri moških je naslov najboljšega prejel Drakšič, ki je bil judoist leta že 2006. Jeziček na tehtnici je prevesila bronasta kolajna na evropskem prvenstvu na Dunaju, na "roko" pa mu je žal šla tudi poškodba Aljaža Sedeja, ki je bil pol leta odsoten, na koncu pa je osvojil tretje mesto. Drugi v izboru je bil "težkaš" Matjaž Ceraj.

"Meni osebno ta naziv pomeni, da sem lansko leto zelo dobro delal. Evropska medalja mi je bil dolgoletni cilj in uspelo mi je. Olimpijske kvalifikacije so v polnem teku in upam samo, da bom tudi v prihodnje tako dobro tekmoval," pa je po naslovu povedal Drakšič, ki bo vse podredil uvrstitvi na olimpijske igre 2012, kjer si želi čim boljšega rezultata.

Najboljši klub minulega leta je bil celjski Z'dežele Sankaku pred Bežigradom in Duplekom, Z'dežele Sankaku pa je bil prepričljiv tudi v posebni razvrstitvi moških in ženskih klubov.