Odvetnik Korošec posla s Petrolom za Finance ni želel komentirati, saj gre za poslovno skrivnost. "Lahko pa povem, da vaš kontekst ni pravi in da boste na koncu presenečeni, kako dober posel je bil,“ je za Finance dejal odvetnik.

Predsednik nadzornega sveta Petrola Tomaž Kuntarič pa je na vprašanje Financ glede odkupa terjatev pojasnil: "Zadeve v tem trenutku ni mogoče komentirati, ker jo je treba natančno preveriti in šele na podlagi pridobljenih ugotovitev bo mogoče sprejeti ustrezne odločitve.“

Eden od možnih scenarij je, da je Petrol prek odkupa terjatev prišel do nekega zemljišča. Pojavljajo se tudi ugibanja, da si Petrol želi do nepremičnine, a do nje ne more zaradi Koroščeve hipoteke. 159 tisoč evrov, kolikor je SCT dolgoval odvetniku, bi lahko bilo zavarovanih tudi z nepremičnino.

Finance poročajo, da bi v najboljšem primeru Petrol lahko prišel do zemljišča pod pogojem, da upniki SCT ne bodo zahtevali razveljavitve posla, kar lahko storijo v postopku prisilne poravnave.

Odvetnik Korošec je Financam odgovoril naslednje: "Povezave, ki ste jih navedli v današnjem članku, kažejo na to, da ste negativno nastrojeni do mene in moje osebnosti. Ne želim biti subjekt vaše razprave. Kaj boste pa naredili, ko boste ugotovili, da niste imeli prav.“

Petrolov odgovor: Objave so netočne in neresnične

Sicer so iz Petrola danes sporočili, da so objavljene navedbe o terjatvah Petrola do SCT v včerajšnjem prispevku v oddaji Svet na Kanalu A in časniku Finance netočne in neresnične. Pojasnjujejo, da so terjatve družbe Petrol do SCT so bistveno nižje od navedenih.

"Petrol v zadnjem času vlaga veliko naporov v zniževanje terjatev do SCT in te so se v zadnjem obdobju tudi znižale," odgovarjajo in dodajajo, da v poslu ni šlo za nikakršne osebne usluge in prijateljstva, temveč zgolj za poslovni odnos, v katerem je bil posel speljan v korist družbe Petrol in njenih delničarjev.

Poudarjajo, da v Petrolu konkretnih podatkov o razmerjih s poslovnimi partnerji nikoli ne komentirajo zaradi načela vzdrževanja profesionalnih odnosov s poslovnimi partnerji.

"Lahko pa zagotovimo, da se zaradi navedenega posla izpostavljenost Petrola do SCT ni v nobenem smislu povečala, ker je bil, kot že omenjeno, posel speljan v okviru prizadevanj za znižanje terjatev do SCT. Glede navedb, da naj bi bil odvetnik Korošec Svetelškov boter in kolega moramo tudi to zanikati. Odvetnik Dušan Korošec ni niti kolega, niti boter Aleksandra Svetelška," so še pojasnili.