Rockerji in EMI se niso strinjali o tem, ali deli prvotne pogodbe, ki govorijo o distribuciji in prodaji, veljajo tudi za digitalne prodaje. V času, ko so pogodbo namreč podpisovali, sta bila splet in digitalizacija še neznanka.

Predstavniki EMI so povedali, da so vse spore rešili in podpisali novo pogodbo. Prav tako so povedali, da bodo ''skupini pomagali doseči nove in že obstoječe privržence''.

Spor, pri katerem, sledeč bobnarju Nicku Masonu, sploh ni šlo za kak spopad temveč zgolj za neko vrsto pridobivanja tretjega mnenja, je nastal zaradi distribucije in prodaje pesmi in albumov v digitaliziranih oblikah, torej prek spleta (na iTunesu in podobnih straneh). Skupina je bila mnenja, da pogodba velja tudi za digitalno obliko albumov in zato, kot dogovorjeno, ne bi smeli prodajati posamičnih pesmi z albumov. EMI pa je bil mnenja, da se beseda ''record'', torej plošča, v pogodbi nanaša le na fizični predmet, ne pa tudi na digitalno različico. Kljub temu se je sodnik odločil in stopil na stran Pink Floydov.

Pesmi, ki so se na spletu prodajale tudi posamično, bodo kljub temu ostale na prodaj, saj je skupina z založniškim podjetjem kot rezultat rešenega spora podpisala novo pogodbo, ki omogoča tudi tako prodajo.

Skupina, ki je prodala več kot 200 milijonov albumov po vsem svetu, se je že pred časom odločila, da ne bo zapustila EMI, tako kot so to storili Rolling Stonesi, Paul McCartney, Queeni in Radiohead. Našteti so namreč leta 2007 prekinili sodelovanje s podjetjem po tem, ko ga je kupila kapitalska družba Terra Firma.

Mason je povedal, da so zelo navezani na EMI, a obžaluje dejstvo, da je ''vodenje podjetja prevzela banda, poznana kot poslovni oddelek. Z veseljem pogledam nazaj in se spomnim na čase, ko so podjetja dejansko vodili podjetniki in posamezniki, ki so tudi ustvarili nekaj povezanega z glasbo.''