Marsikdo je že izpostavil skrb, da zna padec v formi letos priti ob koncu sezone, a trener ACH Volleyja Igor Kolaković ni delil enakega mnenja: "Sam bi rad našo formo dvignil še višje in nimam nobenega straha, da bi naša igra padla. Če igramo odgovorno in če nas bo spremljalo zdravje - kar je ključni dejavnik, potem nimam nobenih skrbi, da ne bi zaigrali še boljše v nadaljevanju sezone."

Črnogorski strateg bo v svoji domovini na obračunu 5. kroga lige prvakov proti Budvanski Rivijeri lahko uporabil prav vse svoje varovance, saj se je po obveznostih v srbski kadetski reprezentanci (kvalifikacije za EP) v moštvo vrnil tudi Uroš Kovačević. "Jasno je, da nas čaka težja naloga kot v Ljubljani, a smo optimistično razpoloženi. Če bomo igrali odgovorno in disciplinirano, si lahko že v Črni gori zagotovimo napredovanje," je povedal sprejemalec Vid Jakopin, njegov soigralec in kapetan Andrej Flajs pa se ne ozira na dejstvo, da Budva precej boljše igra doma kot v gosteh: "Nas to ne zanima, saj želimo nadaljevati niz zmag. Še enkrat se hočemo dokazati v gosteh."

Ko se spremeni letnica na koledarju, pride tudi čas, ko padajo ocene minulega dela. Športni direktor ACH Volleyja Aleš Jerala je prvi del aktualne sezone videl takole: "Bili bi neskromni, če bi rekli, da nismo zadovoljni. Pričakovali smo borbo za prvo mesto v skupini, zagotovo pa ne, da bomo prve štiri tekme zmagali. To smo si sicer želeli, a objektivno moramo priznati, da bi lahko bilo tudi drugače."

Liga prvakov, skupina C, 5. krog: Jastrzebski Wegiel - Olympiacos (17.30), Budvanska Rivijera - ACH Volley (20.00), vrstni red: ACH Volley 10, Jastrzebski Wegiel in Budvanska Rivijera po 5, Olympiacos 4.