Naslednja dva dni pridejo v poštev le drsalne smuči za današnji sprint (izločilni teki ob 14.15), in jutrišnjo drsalno tekmo po dosedanjih zaostankih. Potem ko je Barbara Jezeršek včeraj zjutraj po napovedih res odšla domov in z rumeno majico v pokal OPA, potem ko je pustila zanjo sijajen vtis kot 22. v skupnem seštevku, sta Petra Majdič in Vesna Fabjan ubrali različen dnevni ritem ter se niti na treningu nista srečali. Različen je tudi zorni kot Tour de Ski. Junakinja nedeljskega klasičnega sprinta Dobbiaco pozna že bolje od domačega vrta in pravi lokal za kavico. Tudi zadnji trening je opravila v Pusterški dolini, kjer proge še posebej dobro pripravijo, ko pride domov Ole Einar Bjoerdalen. Njegov tast Herbert Santer je namreč veliki šef vseh tekaških dogodkov, čeprav posle tudi v najbližjem hotelu že vodijo tudi hčerke.

Petra je včeraj posebej pilila ovinke, ki se bodo tudi po besedah Fabjanove danes pisali z veliko. Najtežji od treh klančkov, vrhunsko arhitekturno zamišljeno, speljan čez prireditveno hišo, bo zabelil sicer vzdržljivostno težak sprint. "Menim, da bodo v sprintu imele več prednosti bolj vzdržljive. Proga je s tremi klanci težka in tehnična, ovinkov pa se veselim," je ocena Vesne Fabjan, ki je na Tour de Ski praktično ravno zaradi današnjega dne, ritem etapne dirke pa je ne utruja tako kot Majdičevo, da lahko malce bolj sproščeno kramlja tudi dan prej. Kolesarska paralela pač. Bo ena od bolj redkih, ki bo mešala štrene tistim iz etapnega boja za vrh. "Sprint je vedno tudi velika loterija, etapne preizkušnje prinesejo tudi kakšen zelo slab dan. Sicer nisem v tako odlični formi, kot sem bila na začetku sezone, vendar je na Tour de Ski vse malo uganka. Kaj pa bo tekma prinesla nam, ki se nismo popolnoma razdajale, pa bomo videli," tudi Fabjanova ni vedeževalka.

Želje so seveda vsaj veliki finale šesterice. Petra Majdič je v malo drugačni situaciji. Pri njej šteje vse, vsaka sekunda. Po štirih tekmah so tekačice nabrale šele eno uro skupnega časa. A na dosedanjih štirih Tour de Ski se še ni zgodilo, da bi imela katera od tekačic tako prednost kot Justyna Kowalczyk. Z 1,19 minute naskoka pred Charlotte Kalla, 1,22 minute pred Marianne Longa in 1,35 pred Petro Majdič daleč odstopa, a sprint lahko hitro vse obrne. Šestdeset sekund je samo bonusa za zmago. Drama je zagotovljena, s Petro ali brez. Včerajšnji dan je bil zanjo kar pravšnji, da se privadi na hitro drsalno smučino, Dobbiaco pa je njen priljubljen teren, kjer ji manjka le zmaga.

Na roko ji gre tudi odločitev tekmovalne žirije iz Oberstdorfa, ki je zaradi taktičnih zvijač kaznovala prvega tekaškega zvezdnika Petra Northuga, in zasenčila vodstvo Švicarja Daria Cologne. Zaradi norveških protestov pa bodo možje FIS še bolj strogi, tekačice pa malce bolj previdne. "To, kar so delali fantje v Oberstdorfu, je bil res že pravi kaos čez vso mero pravil, kazen je bila le opomin vsem," je pripomnila Fabjanova ob ogledu posnetka tekme.