Prvi človek medijske hiše Pink Željko Mitrović se je pred dnevi zgrudil zaradi preobremenitve in domnevnih težav s srcem, zato je trenutno v bolnišnici v Nemčiji. "Medtem je predal vodenje Pinka določenim ljudem v Beogradu, ti pa so sprejeli ukrepe za nadaljnje poslovanje korporacije. (…) Korporacija se ob odsotnosti Mitrovića sooča z vrsto težav, tako z vodenjem kot s financami, zato so se v Beogradu odločili, da se v Sloveniji do nadaljnjega ukine del razvedrilnega in ves informativni program," je za Dnevnik pojasnil neimenovani vir.

Sicer je bilo na informativnem programu Pink Slovenija zaposlenih okoli dvajset novinarjev in urednikov, brez službe pa je ostal tudi del režije.

Slovenski portal pozareport.si namiguje, da naj bi v Beogradu načrtovali tudi popolno ukinitev slovenske televizije, kar naj bi se zgodilo do maja 2011. Tega naš vir ni želel potrditi, je pa dejal, da je bila "edina res slovenska stvar na tej televiziji informativni program, ki da televiziji tudi kredibilnost. Če televiziji odvzamemo lastno produkcijo, je veliko vprašanje, če lahko preostanek naredi takšno gledanost, da se delovanje televizije izplača."

Na uradno izjavo tiskovne predstavnice Pink Slovenija še čakamo.