A v finalu je mlajši del slovenske vrste našel novo energijo ter potrdil svojo nadarjenost in znanje. Osemnajstletni Prevc se je zavihtel na 11. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev na tekmah za svetovni pokal in je edini Slovenec s točkami na vseh treh tekmah turneje, 21-letni Tepeš pa je obdržal mesto in osvojil prve točke v karieri na turneji.

Še preden je vidno zadovoljni in nasmejani Tepeš poklepetal s tremi slovenskimi poročevalci, ga je pod okrilje vzel zdravnik, saj je bil izžreban za kontrolo dopinga. "Končno sem naredil dva dobra skoka, ena najboljših v letošnji zimi. Uspeh je še toliko večji, ker je veter malo pihal v zadnjico, kar ni po mojem okusu, saj sem po duši letalec. Zato sem še toliko srečnejši, ker sem letos začel zbirati točke na 120-metrskih skakalnicah, ki mi pomenijo še veliko več kot tiste z velikank," je bil zadovoljen Tepeš, čigar skrivnost uspeha je v lahkoti. Od poletja je shujšal šest kilogramov, zato skače s štiri centimetre krajšimi smučmi, kot bi jih lahko imel glede na svojo višino.

"Ne gre za slab dan, vse sem zamočil sam. V tekmo sem želel isti sproščeno, pa sem naredil skok brez energije," je bil razočaran Robert Kranjec, ki sploh ni vedel, da je izzivalec Kornilov pred njim skočil slabo. Še slabše kot Kranjcu se je godilo Primožu Piklu, ki je osvojil zadnje, 49. mesto, ker je bil Bolgar Zografski diskvalificiran. "Vse je šlo narobe. S čevljem sem se zataknil v okovje na zaletni rampi, a to ni izgovor za ponesrečen nastop, ampak je krivda v tem, da sem bil na odskočni mizi preveč agresiven, kar pa v skokih vodi v polom," je menil Primož Pikl.

Ker sta Slovenca nastopila v prvi tretjini, smo dramatični finale spremljali v družbi slovenskega selektorja Matjaža Zupana. "Škoda zapravljene priložnosti za tri finaliste. Čestitke pa Tepešu in Prevcu. Jurij je naredil korak naprej, Peter pa zopet en svoj pravi skok, ki je bil glede na razmere vrhunski.

Spodrsljaj Kranjca je tipičen za takšno tekmo, ko je hitrost tako nizka, saj se ne spomnim, da bi tukaj skakali s tako malo hitrosti. Robi je to tekmo že pozabil in greva naprej, zato ne pričakujem, da bo nastop pustil posledice s črvom v glavi, saj ima trenutno veliko več dobrih skokov kot slabih," je povedal Zupan, ki bo reprezentanco danes odpeljal v Bischofshofen, kjer fante čaka dan brez skokov, obiskali bodo le fitnes, da znova napolnijo baterije.