Padec na šestem kilometru, malce prerivanja za smučino s Follisovo, kateremu je sledilo »povabilo na kavico v Dobbicu«, ter nazadnje še skakanje po smučeh in palicah Therese Johaug so ji preprečili prvo novoletno darilo. S tem je izgubila tudi bonus odbitnih desetih ali petih sekund. Že to, da je bila le 10 sekund počasnejša od najhitrejše tekačice dneva Marianne Longe, je navdajalo z velikim optimizmom pred včerajšnjim sprintom v klasiki.

V slovenskem taboru so se veselili malega uspeha. Kot navita miška iz risanke je na novoletni dan klasiko odskakljala Barbara Jezeršek. Po nesrečnem 31. mestu v prologu je napredovala celo na 19. mesto. Končno je tudi med elito dokazala, da uspehi v mladinski in članski konkurenci do 23 let, ko je bila blizu Johaugovi, Kallovi, Jacobsenovi in Haagovi, niso bili le upanje »talentirane«. Da ni bil to le preblisk sicer vsestranske tekačice, desete v analih, ki ji je med Slovenkami uspelo osvojiti vsaj točko svetovnega pokala, je potrdila celo na sprintih. »Tečem sproščeno, bremena velikih želja si ne nalagam, a mi uspevajo stvari, v katere skoraj nisem verjela. Vse mi gre. Bolje skoraj ne more biti,« je življenjske nastope opisala Barbara Jezeršek. Načrtov, da bo tekla na Touru le še danes, potem pa odšla branit rumeno majico v celinskem pokalu, kljub temu ne bo spremenila.

Vesni Fabjan je do finala v sprintu zmanjkalo 23 stotink in vso energijo je usmerila na drsalni sprint v sredo v Dobbiacu.