Tudi zato, ker je Fak že septembra na državnem prvenstvu v letnem biatlonu v šali začel seštevati zvezdice, vendar funkcionarji niso upoštevali pravilnika SZS o prestopu in so mu naslova kasneje potiho odvzeli, novi reprezentančni kolegi pa so mu tudi povedali, da se pravi naslovi seštevajo le pozimi. V času tekem svetovnega pokala je hitro našel motiv, da želi po številu zvezdic preseči tudi Marka Dolenca in Janeza Mariča z vrha večne slovenske lestvice z osmimi naslovi. Janez Marič je bil včeraj ob megli in rahlem sneženju po polovici že na odlični poti, da se znebi delitve oblasti. "Sploh ne vem, kaj mi je bilo. Po dveh ničlah je teči dvakrat po štiri kazenske kroge katastrofa. Sploh ni pomembno, ali sem zgrešil za milimeter ali zadel prvo smreko. Ni bil moj dan. Upam, da sem vsaj bonus zgrešenih za Oberhof, Ruhpolding in Anterselvo izpolnil," je dejal Janez Marič in hitro izginil s Pokljuke, potem ko je tudi bron prepustil Vasji Rupniku.

Družinsko čast sta na maratonu Bohinj (450 udeležencev) s kolajnama rešili hčerka Kaja in žena Sabina. Po Mariču je vodstvo kot gost iz Koroške prevzel Daniel Mesotitsch, ki je po zmagi na tekmi svetovnega pokala na "dvajsetki" še enkrat dal lekcijo 42 sekund slovenskim reprezentantom, brat Martin pa je bil četrti v "open" konkurenci. Mesotitsch je odtekel dva kazenska kroga. Za druge je tako že tradicija, da je streljanje na državnem prvenstvu kot v kavbojskih filmih, kot je že stara ugotovitev Dolenca. "Streljanje res ni bilo na nivoju, tekaško pa še imam rezerve. Imam visoke cilje v Oberhofu," je poln zagona Fak. "Mesotitsch nas je res šolal. Strelsko statistiko sem pokvaril na koncu," je pripomnil Bauer, ki je s strelišča po zadnjem streljanju stekel ob boku s Fakom, ki ga odlikuje izjemen finiš. "Bil je taktični obračun. Vedel sem, kje bo Jaka napadal. Uspelo mi je, da sem mu sledil, izza zavetrja pa mi je malo manjkalo. Dobro sem mislil, a je bila ravnina prekratka," je opisal Klemen Bauer, doslej s petimi naslovi. Soseda Teja Gregorin ima šesto zvezdico.

"Malce strah me je bilo streljanja stoje, s katerim sem imela največ težav decembra. O prvih stopničkah v pokalu nočem več razmišljati. Ko bom dovolj zrela, bodo. Oberhof pa ni moje ljubše prizorišče," se je razgovorila Teja Gregorin, ki so ji bili edini pravi tekmeci mlajši člani. Prvaka Simona Kočevarja je ugnala za šest sekund. Andreja Mali je zaostala dve minuti, Tadeja Brankovič Likozar pa več kot tri in se tekmi svetovnega pokala v Oberhofu, ki se začne v sredo, odpovedala.