Slovenska reprezentanca kaže znake stabilnosti s tem, da četverica nima več težav z uvrstitvijo na tekmo skozi kvalifikacije. Predvsem trojica Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Peter Prevc je izjemno izenačena, saj se je razvrstila od 19. do 21. mesta v razmaku le pol točke, medtem ko je bil Primož Pikl 40. "Končno sem skočil malo bolje, saj sem čez hrbtišče ujel višino in se nisem plazil prenizko kot že vso sezono. Če bom to ponovil še na tekmi, bom zadovoljen. Upam, da ne bo vetra v hrbet, v katerem se ne znajdem," je bil jedrnat Jurij Tepeš. Ljubljančan bo imel za tekmeca v dvoboju Čeha Jana Maturo, ki je prav tako na letošnji turneji še brez finala. Medtem ko se bo Kranjec dvobojeval z Rusom Denisom Kornilovom, bo paket slovenskih nastopov odprl Prevc s Francozom Emmanuelom Chedalom.

"Ker skakalnica ni po mojem okusu, zaradi nesproščenosti v počepu na odskočni mizi nisem bil najhitrejši kot običajno, pa tudi iz skoka v skok sem se lovil, a v vsakem manj. Skakalnice vselej previdno tipam, a se običajno z njimi ujamem do tekme. Tokrat bolj slabo kaže, da se bova spoprijateljila z Bergislom," pravi 18-letni Peter Prevc iz Dolenje vasi v Selški dolini. "Počasi se mi vračajo pravi občutki, zato sem na dobri poti, da bodo skoki tehnično boljši in s tem še daljši," je dodal maturant srednje ekonomske šole v Kranju. "Bolj kot s tekmeci se borim sam s seboj, da znova najdem tiste skoke, ki sem jih kazal na zadnjem treningu v Kranju. Vodilo je tisti iz poskusne serije v Oberstdorfu," meni 28-letni Primož Pikl, ki bo imel za tekmeca Nemca Pascala Bodmerja.

Selektor Zupan je bil zadovoljen, ker so imeli reprezentanti manj težav s prilagajanjem na najmanjšo skakalnico na turneji, kot je pričakoval. "Naša trenutna realnost so uvrstitve med 10. in 20. mestom. Skušamo ohranjati ta položaj, obenem bomo počasi rasli, pridobivali zaupanje in dvignili kakovost," je napovedal Matjaž Zupan, medtem ko so slovenski tekmovalci hitro zasedli sedeže v kombiju in se za sprostitev odpeljali v telovadnico na tekmo v odbojki.