"Postopek prisilne poravnave je z zakonom urejen postopek sanacije dolgov iz preteklosti, ki zagotavlja uspešno sanacijo družbe in je kot tak v interesu tako družbe kot tudi njenih upnikov in lastnikov," so zapisali v T-2.

Ob tem dodajajo, da postopek ne predstavlja nikakršnih ovir za poslovanje z naročniki, saj jim bodo tudi v prihodnje nemoteno zagotavljali naročene storitve. "Hkrati pa bo ob uspešno izpeljanem postopku omogočen nadaljnji razvoj omrežij in storitev ob konkurenčnih pogojih," še poudarjajo.

Mariborsko okrožno sodišče naj bi sicer 3. januarja odločalo o predlogu Telekoma Slovenije za začetek stečajnega postopka. T-2 naj bi Telekomu dolgoval okrog 13 milijonov evrov, družbi Gratel, ki je za T-2 gradila optično omrežje, pa je sodeč po aprila objavljenem sporočilu za javnost dolžan več kot 80 milijonov evrov.

V T-2 so pred dnevi dejali, da razlogov za stečaj ni. Podjetje je v letošnjih prvih treh četrtletjih celo povečalo prihodke. Ob ukrepih obvladovanja stroškov so ustvarili 3,3 milijona evrov dobička iz poslovanja, a glede na visoke stroške amortizacije in financiranja še vedno ustvarjajo negativen čisti poslovni izid.

Na sodišču so danes za STA potrdili, da so dobili predlog T-2, zaradi odsotnosti sodnika pa drugih pojasnil niso dali. Več naj bi bilo znanega v ponedeljek.

Več si preberite v članku iz današnje tiskane izdaje: Kramberger pol odstotka T2 kupil za dva evra