Na današnjih kvalifikacijah je bil med slovensko četverico najboljši Kranjec, ki je skočil 129,5 metra in imel 15. dosežek med kvalifikanti. Peter Prevc si je z Wolfgangom Loiztlom delil 19. mesto. Skočil je 128,5 metra, ob repu uvrščenih na tekmo pa sta Jurij Tepeš (119 m) s 37. mestom in Primož Pikl z 39. (121,5 m).

Kvalifikacije je dobil domačin Felix Schoft s 138 metrov dolgim skokom. Med tistimi skakalci, ki so imeli nastop v Oberstdorfu že zagotovljen, je bil najboljši Finec Ville Larinto s 137,5 metra, za njim sta bila rojak Matti Hautamäki in Poljak Adam Malysz. Danes pa niso skakali Thomas Morgenstern, Andreas Kofler in Simon Ammann, tako da so avtomatično padli na rep uvrščenih in pri določanju parov za izločilno prvo serijo dobili najboljše iz kvalifikacij. Morgenstern se bo tako boril z Malyszem, Kofler s Hautamäkijem in Ammann z Larintom.

Slovenci so dobili naslednje tekmece v prvi seriji: Prevc Norvežana Johana Remena Evensena, Kranjec Čeha Lukaša Hlavo, Tepeš Nemca Martina Schmitta, Pikl pa Norvežana Toma Hildeja.

Prva tekma 59. novoletne turneje se bo začela v sredo ob 16. uri