Omenjeno fotografijo slovenskega voditelja oddaje na Radiu 1 z napisom "Srečno, Ivo!“ so za božične praznike v obliki ogromnega obcestnega plakata postavili na mejnem prehodu Obrežje – Bregana. In ni edini, še pišejo na danas.net.hr.

Na drugem plakatu je Avdić z zaprepadenim izrazom na obrazu, praznimi žepi in odprtim plaščem, "v mislih pa ima Sanaderja“ (poglej fotografijo). V oblačku je namreč upodobljen Ivo Sanader, sporočilo pa se glasi: "Pri nas ga ni!“

(Foto: danas.net.hr)

Sicer je Denis Avdić pri nas dokaj znan zaradi ostrega in podmazanega jezika, na drugi strani meje pa so zanj verjetno prvič slišali po oddaji, v kateri je poklical hrvaško premierko Jadranko Kosor, ona pa se je na telefon oglasila, ker se je (spremenil je tudi glas) predstavil kot Janez Janša, s čimer jo je brez težav dobil na telefon.

Avdić že več let zbija šale na račun politikov, zaradi česar so ga nezadovoljni lastniki radijskih postaj že večkrat vrgli iz etra, ker je prestopil "meje dobrega okusa“. Nima dlake na jeziku, nekoč je premierja Boruta Pahorja celo vprašal, kdaj je imel zadnji spolni odnos.