"Pripravljam se za maraton v Sevilli, ki bo 13. februarja. Ta tek je bil predvsem v sklopu treninga. Imam družino in službo, vendar nekaj časa za tek tudi najdem. Nisem vedela, da je tukaj na "desetki" vmes toliko klanca. Ni bilo lahko, tudi zaradi mraza," je pripovedovala Katja Juhart, nekdanja smučarska tekačica, šesta na petnajstem malem ljubljanskem maratonu. Na Novoletnem teku v Dolskem je slavila zmago, potem ko je bila hitrejša od Domžalčanke Jane Strahinič.

Jože Čeh, zmagovalec v moški konkurenci, je eden od legend gorskega teka, drugi po številu reprezentančnih nastopov, v Dolsko pa je prišel iz Lenarta. Marka Pintarja iz Sorice, stalnega gosta zmagovalnih stopničk z gorenjskih lokalnih tekov, je prehitel za dobro minuto. "Iz Lenarta nisem prišel sam, vožnje ni tako malo. Tukaj sem tretjič, pod petdeset minut pa ne vem, ali sem kdaj tekel," se Jože Čeh ni več spomnil, da je pred trinajstimi leti dosegel celo osmi najboljši osebni čas, kot kaže izredno lepo urejena statistika teka.

Na novoletnem teku ni manjkala legendarna veteranka Helena Žigon, ki je tako s svojim devetnajstim tekom v Dolskem ujela organizatorja teka Marka Bokaliča, ki je bil tokrat le v enojni funkciji.