Hokejisti Tilie Olimpije so v prejšnjem krogu doma izgubili s Salzburgom, vseeno pa v podaljšku dobili pomembno točko proti ekipi z vrha lestvce. Tokrat so se zmaji podali na gostovanje v Gradec; slednji je imel pred dvobojem tri točke naskoka in je ena izmed ekip, s katero se bodo Ljubljančani borili za končnico.

Zmaji v Gradcu v zadnjih sezonah niso imeli prav veliko uspeha, na desetih tekmah so slavili le enkrat, februarja 2008. Tokrat pa so Ljubljančani začeli zares uspešno. Čeprav je imel Gradec številčno premoč, je Tomi Mustonen z natančnim in silovitim strelom dosegel vodilni gol. Po tem zadetku je le 20 sekund pozneje, še vedno z igralcem manj, imel podobno priložnost John Hughes, a je bil domači vratar Fabian Weinhandl na mestu. Domači so nato pritisnili, vendar je imel svoj dan vratar zeleno-belih Jan Chabera, ki je v prvi tretjini ustavil 17 strelov Gradca. Na drugi strani je zmaje v izdatnejše vodstvo popeljal Matt Higgnins, potem ko je Jure Stopar za vrati domačih ukradel plošček in podal pred gol.

Tudi začetek druge tretjine je bil izvrsten za goste, Hughes je po samostojni akciji pred golom našel Higginsa, ta je le podstavil palico in plošček je končal v mreži. Piko na i je v 29. minuti postavil Aleš Mušič za 4:0. Takrat so domači navijači svojim igralcem že namenili prve žvižge, a so se nekoliko potolažili po golu za 1:4. V 31. minuti bi lahko gostje zadeli še enkrat, a so si v protinapadu slabo podali, Gradec pa je na drugi strani dosegel gol, ki pa ga je glavni sodnik razveljavil zaradi oviranja vratarja Chabere. Nato so Gradčani z igralcem več le dosegli še drugi gol.

V zadnji tretjini so domači krenili še bolj odločno, a se Čeh v vratih Olimpije ni dal. Na koncu je imel 43 obramb. Gradec je ob koncu dvoboja skušal priti do podaljška z igro brez vratarja, zmaji pa so hitro dosegli še peti gol in potrdili zmago, ki je ni mogel preprečiti niti prejeti gol z modre črte 80 sekund pred koncem.

Zdaj Ljubljančane čaka dvojni koroški spored. V zadnjih tekmah koledarskega leta 2010 bodo v torek v Tivoliju gostili Beljačane, v četrtek pa če Celovčane, ki so danes doživeli boleč poraz s Salzburgom (1:7), vseeno pa ostajajo na prvem mestu lige.