V moštvu iz Maranella vloga prvega voznika trenutno pripada dvakratnemu svetovnemu prvaku Fernandu Alonsu, ki mu v letošnji sezoni ni veliko manjkalo, da se s to lovoriko okiti še tretjič v svoji nadvse uspešni dirkaški karieri. Po mnenju nekaterih je razlog za Špančev letošnji neuspeh treba iskati v slabi izbiri moštvene taktike na zadnji dirki in pri Renaultovem dirkaču Vitaliju Petrovu, ki je odvozil sijajno dirko in tako izdatno pomagal Vettlu,da je osvojil svoj prvi naslova svetovnega prvaka. Vettlova predstava v letošnji sezoni je navdušila tudi Ferrarijevega predsednika Luco di Montezemola, ki Nemca že vidi v svojem moštvu.

Zamisel, da v Ferrarijevem moštvu dirkata dva svetovna prvaka vsekakor ni slaba, saj bi si s tem občutno izboljšali možnosti za osvojitev konstruktorskega naslova, a problem tiči predvsem pri Alonsu, ki mu ta ideja vsekakor ni po godu.

Spomnimi, Alonso je leta 2007 dirkal za McLaren Mercedes in zaradi svojega velikega ega moštvo naslednjo sezono že zapustil. Ali se epizoda, ki jo je imel pri britanskem moštvu, lahko ponovi tudi z morebitnim prihodom Vettla v Ferrari, bomo bržkone videli leta 2012, ko drugemu vozniku rdečega dirkalnika Felipeju Massi poteče pogodba.

A kot kaže, se težavni Španec s prihodom 23-letnega dirkača Red Bulla ne obremenjuje pretirano. „Nimam komentarja. Lahko samo povem, da se ne bojim prav nikogar. Še nobeden izmed moštvenih kolegov namreč ni osvojil več točk od mene. S prihodom Vettla v moštvo se ne obremenjujem,“ je medijem sporočil Alonso.