Ogorčeni vodja navijaške skupine Green Dragons Danijel Komič je za brezplačnik Žurnal24 povedal, da je bila poteza organizatorja, glede na to, da je zaščitna barva nasprotnika tudi rdeča, zagotovo zgrešena.

Komič sicer razume pokrovitelja Olimpije pivovarno Union, ki je občinstvu podarilo rekvizite v barvi podjetja, bolj pa ga skrbi pomanjkanje navijaške kulture in zavednosti obiskovalcev Olimpijinih evroligaških tekem. Moti ga predvsem to, da se je veliko obiskovalcev na tribunah hitro identificiralo z rdečo barvo, čeprav je vsem jasno, da je zaščitna barva Olimpije zelena. Vodja navijačev še ugotavlja, da nekateri oblečejo vse, kar brezplačno dobijo in dodaja, da je zvestoba klubski barvi pogorela na vsej črti.

Predstavnik Olimpije za stike z javnostmi Matevž Zupančič je za Žurnal24 pojasnil, da je šlo za zavestno odločitev pokrovitelja. Šali niso smeli biti zeleni zaradi Laškega, tako Zupančič, in tu je bila zgodba končana. Matevž Zupančič je tudi pohvalil odličnjo sodelovanje z navijači. Vesel je, ker so se zelo potrudili, najbolj pa tega, ker ni bilo incidentov.