Tehnični delegat IBU je vse tri Slovenke dobrih deset minut pred startom opozoril, da morajo odstraniti sponzorske našitke na rokavih. Ker se jim je to zdelo zelo sporno, saj so novembra za te drese dobili privolitev tehnične komisije, predstavniki pokroviteljev pa so bili tudi na tribuni VIP, Gregorinova tega v jezi ni želela storiti. Le nekaj minut pred startom jo je Uroš Velepec, ki je prav zaradi tega pritekel z druge strani stadiona, le prepričal.

"Moral sem. Mislim, da bi Teja trmasto vztrajala do konca, tvegajoč tudi diskvalifikacijo. Morebitnih stopničk nisem želel tvegati iz principa. Upal sem, da bo Teja jezo usmerila v tekmo," je Uroš Velepec opisal predtekmovalni adrenalin. Z ničlo leže in dvema kazenskima krogoma stoje je kljub osmemu času, minuto za Nemko Magdaleno Neuner, pristala (le) na 16. mestu.

"Očitno je to moj maksimum. Stoje mi nikakor ne gre. Napaka je očitno velika in jo bomo iskali čez vse praznike. Včasih se zavedam, kaj naredim narobe, včasih pa ne. Vem, da sem drugi strel na zgrešeno tarčo cuknila. Mogoče je tudi prevelika želja po uspehu, a v tem nisem pregorela. Če bi zadela ničlo, bi bila vseeno zadovoljna, čeprav bi bila le četrta," je opisala svoj nastop Gregorinova.

V novozapadlem snegu in ob nizkih temperaturah je bila smučina veliko počasnejša kot v četrtek. Časovne razlike v teku so bile podvojene. "To priložnost je Neunerjeva izkoristila. Vsaka čast, da zmaga z dvema kazenskima krogoma," je Teja priznala uspeh Neunerjevi. Zlata kokoš nemškega biatlona in športa je na zadnji posamični decembrski tekmi rešila ugled nemškega biatlona, ki januarja prihaja z vso mašinerijo na njihov domač teren Oberhof, Ruhpolding in Anterselvo. "To je bilo zame kot božično darilo," se je gospodična, ki simpatični obrazek z nekaj skritimi mozoljčki razkazuje domala s polovice oglasov, razveselila prve zmage na Pokljuki od devetnajstih v svetovnem pokalu.

Kako rutinirano in spontano igra svojo vlogo prve dame svetovnega biatlona, se je videlo pred televizijskimi kamerami, ko je profesionalno resno odgovarjala na vprašanje novinarja nemške televizijske postaje, ki pa je nihče drug kot njen trener Ricco Gross, čeprav se je nekaj trenutkov prej z njim še šalila. Do šale pa ni bilo niti Andreji Mali in Tadeji Brankovič - Likozar, obe sta končali v četrti desetini, obe po svoje žrtvi počasnega snega. "Na Pokljuki nikakor ne zmorem teči, to vedno ponavljam. Škoda pa je vsake zgrešene tarče," je pripomnila Kamničanka Andreja Mali. Biatlonka iz sosednjih Cerkelj Tadeja Brankovič - Likozar pa je dodala: "Trpela sem, a ni šlo." In se bolj posvetila še ne dveletni hčerki Maši, ki je že na smučeh - tekaških.