Če bo šlo vse po napovedih, bo kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs v torek dvignil prvi blejski pokal v novi sezoni. Vse razen zmage branilcev naslova in državnih prvakov bi bila velika senzacija, saj Blejci v letošnji sezoni še niso izgubili, da pa so v odlični formi je pokazala tudi sobotna tekma vodilnih ekip srednjeevropske lige, v kateri so povsem "razbili" Posojilnico Dob.

Vsekakor pa bodo morali, če želijo osvojiti svoj šesti pokalni naslov, pokazati pravi pristop, saj je težko verjeti, da bi se lahko tako kot lani, ko ga niso, spet čudežno rešili. Pred slabimi 12 meseci, ko je bil zaključni turnir prav tako v Novi Gorici, sta bila proti njim tako Marhiol Vodi v polfinalu kot Galex-Mir v finalu na pragu presenečenja, toda ACH ga jima vendarle ni dovolil. Obe tekmi je dobil s 3:2, potem ko je že zaostajal, proti Novogoričanom z 1:2, proti Sobočanom pa celo 0:2.

"Naš cilj je zmaga na turnirju, a se zavedamo, da nas tudi letos, tako kot v minulih sezonah, čaka vse prej kot lahko delo. Že v polfinalu bomo morali premagati močno domačo ekipo, ki je glede na lansko sezono nekoliko spremenjena, a je že dokazala, tudi z uspešno igro proti močnemu turškemu Arkasu, da je sila neugodna. Morali bomo igrati zbrano in disciplinirano. Tekma proti Posojilnici Dob je bila dobra popotnica in vsekakor smo lahko optimisti," meni kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Z žrebom turnirja so vsekakor najmanj zadovoljni pri organizatorjih turnirja, ki bodo še drugič zapored že v polfinalu igrali proti Blejcem. Čeprav se zavedajo, da jih čaka misija nemogoče, pa se kot pravi športniki ne predajajo vnaprej.

"Igrali bomo proti evropskemu ACH Volleyu, kar pomeni, da nas čaka zelo težka naloga. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da dosežemo čim boljši izid. Zadovoljen sem, ker se po poškodbi v ekipo vrača Danijel Koncilja, operacijo pa je uspešno prestal Igor Orel, ki bo morebiti že lahko občasno stopil tudi na igrišče. Okrepil nas je tudi Zlatko Pulko," je dejal domači trener Dejan Primožič.

Tudi drugi polfinalni par ima svojega favorita, a manj izrazitega, kot so proti Novogoričanom Blejci. Salonit bi moral vsaj na papirju premagati Uko Kropo, presenečenje letošnjega pokalnega tekmovanja, ki je v četrtfinalu izločila vodilno ekipo prvega dela državnega prvenstva Calcit Volleyball. Pa tudi Salonit je v pokalu že doživljal šoke, lani je tako izgubil v četrtfinalu proti Galexu, tako da se v tem dvoboju lahko zgodi marsikaj.

"Potem, ko smo lanski finale lahko le spremljali kot gledalci, smo se letos po ogorčenem boju z Mursko Soboto le uspeli uvrstiti v polfinale. Kropa ima zelo dobro ekipo, za katero igrata tudi naša donedavna igralca Jernej Potočnik in Matija Jereb, ki je Kropi posojen. Zaradi nenehnih nastopov v evropskem tekmovanju in interligi se nismo mogli najbolje pripraviti na prvi vrhunec sezone, a naš cilj je vseeno uvrstitev v finale," pravi športni direktor Salonita Miloš Grilanc, medtem ko bodo njihovi tekmeci iz Krope povsem neobremenjeni.

"Zelo zadovoljni smo, da se nam je prvič uspelo uvrstiti na finalni turnir za slovenski pokal. Že s prisotnostjo v polfinalu smo presegli naša pričakovanja. Rad bi poudaril, da imamo v naši sredini kar deset od štirinajstih igralcev doma vzgojenih. Zavedamo se, da nas v polfinalu čaka močan nasprotnik Salonit Anhovo, po najboljših močeh pa se bomo potrudili in skušali iztržiti ugoden izid," svojim navijačem obljublja predsednik Uka Krope Tomi Kržišnik.