Andreja Mali je zasedla 41. mesto (+2:07,8; 1), Tadeja Brankovič Likozar pa 48. (2:27,1; 2).

Gregorinova je bila visoko v deseterici po prvem streljanju in pozneje med tekom vse do drugega strelskega postanka, ko pa se je z dvema kazenskima krogoma poslovila od boja za stopničke. "Proga je bila zelo težka, novozapadli sneg je ponudil več možnosti dobrim tekačicam in nekoliko slabšim strelkam. Očitno pa mi ne gre na strelišču in bom za odpravo napak potrebovala več časa. Mogoče imam premalo pripravljen prst na sprožilcu in ga enostavno 'pocukam' in zato nisem natančna. Nisem zadovoljna, ker se ves čas gibljem med petim in 15. mestom. Motivacije mi ne manjka. Nadejam se, da bom imela v nedeljo kakšen zgrešen strel manj," je izrazila upanje Gregorinova, ki je ostala na sedmem mestu v svetovnem pokalu.

Malijeva je za 2,9 sekunde zgrešila točko za svetovni pokal, kar je bil sicer tudi njen cilj pred drugo tekmo na Pokljuki. "Obe tekmi sta bili podobni. Malo sem izgubljala v teku in tudi na strelišču. Že tako so pokljuške proge težke, tokrat pa je bil še sneg počasnejši. Imela sem dodatni kazenski krog, ki je dolg in počasen in sem izgubila še več časa kot na drugih tekmah. Stoje sem se dobro postavila, žal pa na strelišču zgrešila. Tudi mešana štafeta bo zelo težka, saj je tekaški krog zelo naporen, želim pa si dobro streljati. Več bom morala tvegati in hitreje prožiti," je menila Malijeva.

Brankovič-Likozarjeva edina brez točk

Med tremi Slovenkami, ki nastopajo v svetovnem pokalu, je Tadeja Brankovič Likozar v tej zimi edina brez točk v skupnem seštevku. "Na strelišču mi je bolje uspelo kot v četrtek. Toda bolj sem razočarana tokat. V teku mi ni šlo, čeprav sem imela v četrtek že boljše občutke in zato bolj optimistične obete. Nikakor se nisem znašla na novozapadlem snegu. S tem sem za letos končala nastope in med prazniki bom skušala nabrati bazično pripravljenost za naslednje tekme v januarju," je povedala Tadeja Brankovič Likozar.

Uspešen nastop in četrto mesto Jakova Faka dajeta sicer večjo težo rezultatskemu sobotnemu dosežku moške vrste, toda ostala trojica Slovencev je krepko zaostala za pričakovanji. "V moški vrsti je bil od deklet boljši le Fak z izjemnim dosežkom, ostali pa so bili prej slabi kot povprečni. Gregorinovi se ni izšlo, da bi prišla med deseterico. Morala bo več tvegati in hitreje streljati. Drugi dve naši biatlonki sta bili povprečni in tega ne maramo," je ocenil glavni slovenski trener Uroš Velepec.

Zmaga za Neunerjevo kot lepo božično darilo

"Zmage nisem pričakovala in jo jemljem kot lepo božično darilo," je po prvi nemški biatlonski zmagi v sezoni dejala 23-letna Neunerjeva, dvakratna olimpijska zmagovalka. Sedemkratna svetovna prvakinja je zabeležila svojo dvajseto zmago v pokalu. "Vedno se rada vračam na Pokljuko. Stopničke so bile tudi tokrat moja želja, ki sem jo uresničila," je pojasnila Kuzmina, po rodu Rusinja, ki je prav na Pokljuki lani prvič zmagala v svetovnem pokalu in nato osvojila zlato in srebro na OI v Vancouvru.

V nedeljo se bo tekmovanje za svetovni pokal, ki se je začelo v četrtek, sklenilo s tekmo mešanih štafet (ta se bo začela ob 12.15), na kateri bodo slovenske barve zastopali Malijeva, Gregorinova, Klemen Bauer in Fak.