Janez Marič je bil 48. (+2:07,4; 3), Vasja Rupnik 78. (+3:00,6; 4), Klemen Bauer pa 79. (+3:02,3,; 4).

Slovenski moški ekipi se je prva pokljuška tekma v četrtek povsem ponesrečila, saj je bil s petimi zgrešenimi streli najboljši Jakov Fak, pa tudi on je bil daleč od najboljših na 38. mestu. Fak je v sprintu pokazal povsem drugačno podobo in se je potegoval celo za stopničke, ob enem kazenskem krogu pa je tretje mesto zgrešil za 9,5 sekunde. Preostala slovenska trojica je razočarana pokleknila pod bremenom lastnih želja, saj so skušali pred domačo publiko pokazati svoje znanje in nadaljevati uspešne nastope z začetka letošnje zime.

Fak je dejal, da je uporabil taktiko Avstrijca Daniela Mesotitscha s četrtkove posamične preizkušnje (20 km), ko si je zmago priboril s hitrim nastopom, le da je Mesotitsch, ki ima tudi slovenske korenine, tedaj streljal brezhibno. "Kamen mi je padel iz srca, kot tudi moji ekipi. Hoteli smo pokazati največ pred svojo publiko. Imeli smo dve priložnosti, da bi zadovoljili pričakovanja gledalcev. Upam, da so bili zadovoljni z mojo uvrstitvijo. Četrto mesto je zelo dobro mesto in upam, da so vsi zadovoljni. Proga je bila zelo mehka, na soncu se je sneg zmehčal in nato v mrazu otrdel, proti koncu pa je bilo posebej v gozdu, ker je bil 'puhast sneg', veliko težje. Žal nisem na strelišča zapustil z ničlo. Prvič sem enkrat zgrešil, vesel pa sem, da sem se zbral in na drugem streljanju zadel vse tarče," je bil zadovoljen Fak.

Drugi izid med Slovenci je dosegel Marič, vendar je ostal brez točk pokala. "Proga je bila zaradi zelo počasnega snega težka in tudi v položnejših spustih, ko včasih počepneš, tokat ni bilo počitka. Leže sem zgrešil zadnja dva strela, niti ne vem, zakaj, ker sem naredil vse enako, kot prve strele. Kljub zgrešenim strelom mi motivacija za tek ni padla in sem se boril do konca. Žal pa sem nato zgrešil še enkrat stoje. Svoj nastop lahko ocenim z eno besedo; porazno," je bil pošten Marič.

"Začel sem slabo na strelišču in nato mi ni steklo. Tudi stoje sem napravil napako. Zelo težak je bil tudi tekaški nastop zaradi novozapadlega snega," je po svojem prvem nastopu v zimi pred domačo publiko dejal Rupnik. "To je višek razočaranja. Pred domačimi gledalci sem veliko več pričakoval, nato pa sem imel štiri zgrešene strele. Vedel sem, da ne morem osvojiti niti točk pokala, zato mi je bilo v teku še težje in sem trpel do cilja," je bil povem dotolčen Bauer, drugi slovenski biatlonec letošnje zime.

Neprimerno boljše volje je bil Ferry, saj je dosegel četrto zmago v pokalu, prvo v sprintu. "V četrtek sem zgrešil osem tarč, danes pa sem imel odlično streljanje. Nisem streljal hitro, vendar je bilo to dovolj za zmago. Sneg je bil počasen, a razmere za vse enake. Kljub napornemu teku sem zadovoljen z zmago, saj te zame niso pogoste," je dejal Ferry, 32-letni olimpijski zmagovalec.

Potem, ko so Norvežani v četrtek prvič v tej zimi ostali brez zmage in celo brez uvrstitve med deseterico, je na drugi pokljuški tekmi drugi mesto zasedel Bö: "Tekma je bila zelo zahtevna. Na prvem strelskem postanku sem naredil napako in potem je bilo na progi še težje. Zelo sem zadovoljen z drugim mestom, Ferry je bil preprosto premočan." Greis je osvojil prve nemške stopničke v sezoni: "Prvič v sezoni sem tekmo končal brez zgrešenega strela. Tekel sem tudi odlično, zato sem bil vesel sneženja. Smuči sem imel veliko bolje pripravljene, kot v četrtek," je zanj uspešen nastop opisal Greis.

Bö je prevzel vodstvo v skupnem Seštevku pokala (329 točk) pred doslej vodilnim rojakom Emilom Heglejem Svendsenom (306) in tretjim Norvežanom Olejem Einarjem Björndalnom (265), Fak pa je 8. (171).

Ob 14. uri bo že tekma biatlonk na 7,5, slovenske barve pa bodo zastopale Teja Gregorin, Andreja Mali in Tadeja Brankovič Likozar.