Flander je imel na predzadnji tekmi v italijanskem mestecu Limone Piemonte obilico težav z opremo, ki mu je onemogočila uvrstitev v veliki finale, nato pa je izgubil tudi boj za tretje mesto. Tokrat je v velikem slogu ugnal vso konkurenco: med 16 se je uvrstil s četrtim časom kvalifikacij, nato pa vzel skalp Avstrijcu Ingemarju Walderju, Kanadčanu Matthewu Morisonu, v polfinalu Avstrijcu Veithu in v velikem finalu še Švicarju Fluetschu.

"Končno sem se znova povzpel na najvišjo stopničko. Pred tekmo nisem bil prepričan, da se mi bo izšlo. Na tej tekmi sem malce "eksperimentiral" z opremo, v pomanjkanju časa nisem mogel preizkusiti nove nastavitve, a vse skupaj se je končalo na najboljši možni način," je po tekmi dejal 31-letni Rok Flander, ki je pred včerajšnjim zmagoslavjem v Telluridu nazadnje slavil pred poltretjim letom v La Molini. Flander se je z zmago povzpel na tretje mesto v skupni razvrstitvi. Pred njim sta Avstrijec Andreas Prommegger (2540) in Italijan Roland Fischnaller (2310), Flander je zbral 2110 točk.

Na ženski tekmi je slavila Švicarka Fraenzi Maegert-Kohli. Za njo sta se uvrstili Nemka Isabella Laboeck in Rusinja Ekaterina Tudegeševa, edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik pa je zasedla 17. mesto.