Vreme je krojilo razplet tekme že na dveh prizoriščih svetovnega pokala v smučarskih skokih, po češki tekmi je odpadla še današnja finalna serija v Švici. Močno sneženje pred drugo serijo je preprečilo tekmovalcem še en skok, zmagovalec pa je po le eni seriji postal avstrijski šampion Morgenstern. Oder za zmagovalce so zasedli kar trije Avstrijci, kajti na drugo mesto se je uvrstil Andreas Kofler (140,0 m/132,2), tretji pa je bil Wolfgang Loitzl (136,0 m/128,6).

Od slovenskih tekmovalcev je bil najdaljši Robert Kranjec (130,0 m/113,8) in zasedel končno 20. mesto, 30. pa je bil Jurij Tepeš (123,5 m/108,0). Druga dva Slovenca nista prišla med dobitnike točk, Peter Prevc (122,0 m/107,8) je osvojil 32. mesto, še deset mest nižje pa je pristal Mitja Mežnar (115,5 m/96,4).

"Uspelo nam je narediti korak naprej tudi na tekmi, kar je pomembno. Tekmovalci so začutili tekmovalni utrip, razen Mitje, a tudi on bo, glede na prikazane skoke doma, to kmalu začutil. Mogoče se sliši malce čudno, a z današnjim rezultatom moramo biti dokaj zadovoljni. Vemo, da si želimo več, vendar zdaj moramo biti strpni in umirjeni. Počakati moramo, da bodo tekmovalci skozi tekmovanja pridobivali zaupanje skozi rezultate. Tako bomo lahko šli naprej," je po tekmi povedal trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan.

V Engelbergu bosta v soboto in nedeljo še dve tekmi svetovnega pokala.