Larry King je vodil svojo oddajo na CNN od leta 1985, v tem času pa je opravil okoli 6000 oddaj. Pred njim so se zvrstili vsi aktualni in nekdanji predsedniki ZDA od Richarda Nixona do Baracka Obame, ki si ga za enega prvih gostov sedaj zelo želi Kingov naslednik, britanski televizijski voditelj, 45-letni Piers Morgan, ki v svojih oglasih poudarja, da je zanj najboljša televizija zabavna televizija.

To pomeni, da z veteranom Kingom odhaja še eden zadnjih televizijskih voditeljev, ki je svoje delo jemal resno in vsaj pred kamerami ni dajal vtisa, da skuša biti pametnejši od sogovornikov. Kinga je povozil čas, saj je gledanost njegove oddaje, ki je bila na sporedu ob 21. uri zvečer po vzhodnoameriškem času, zadnja leta krepko zaostajala za izrazito konservativnim voditeljem televizije Fox Seanom Hannityjem in tudi za izrazito liberalno voditeljico televizije MSNBC Rachel Maddow.

CNN, prva kabelska televizija z novicami 24 ur na dan, se tudi sicer ubada s slabšo gledanostjo kot drugi dve kabelski televiziji v ZDA. Časi so takšni, da ljudi bolj pritegnejo novice, ki jih predstavljajo opredeljeni voditelji. Kingu k dvigu popularnosti ni pomagalo niti dejstvo, da si je v svojem življenju nabral sedem žena in da je v zelo zrelih letih tudi uspel skakati čez plot. Zadnja med soprogami, Shawna, je bila med gosti zadnje oddaje, kakor tudi Kingova sinova Chance in Cannon.

Obama je v posnetem sporočilu Kingu dejal, da so vprašanja na njegove odgovore presenečala, informirala in odpirala oči Američanom. Pojavil se je tudi guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger, ki je četrtek v Kaliforniji razglasil za dan Larryja Kinga, Clinton pa se je oglasil, tokrat že 29., iz Little Rocka, kamor se je vrnil s Haitija. Med oddajo se je komaj zadrževal pred prepirom s komikom Billom Maherjem, ki je Kingu pomagal voditi zadnjo oddajo skupaj z Ryanom Seacrestom.

Oglasile so se tudi tri voditeljice ameriških televizijskih mrež ABC in CBS ter voditelj televizije NBC Tony Bennett, ki je Kingu zapel v slovo iz Louisiane. Fred Armisen, ki v oddaji Sobotna noč v živo oponaša Obamo, se je tokrat preoblekel v Kinga, ki bi naj imel s televizijo CNN sedaj še pogodbo za štiri posebne oddaje na leto.

Larry King se je rodil novembra leta 1933 v Brooklynu kot Lawrence Harvey Zeiger. Že zelo zgodaj je sanjal o radijski karieri, kar mu je uspelo v 50. letih prejšnjega stoletja, ko je dobil službo na radiu na Floridi. Leta 1978 je dobil svojo oddajo, kariero pa si je naredil po letu 1985, ko ga je zaposlil CNN. V celotni karieri naj bi naredil 50.000 intervjujev. Med nagradami, ki jih je pobral sta emmy in peabody ter 10 nagrad za odličnost na kabelski televiziji ACE.

Med osebnostmi, s katerimi je imel King intervju, so med drugim: Tony Blair, Marlon Brando, oba Georgea Busha, Johnny Carson, Jimmy Carter, Bill Clinton, Hillary Rodham Clinton, Bette Davis, Sammy Davis mlajši, Gerald Ford, Jackie Gleason, Mihail Gorbačov, Billy Graham, Audrey Hepburn, Bob Hope, L.Ron Hubbard, Michael Jordan, Bobby Kennedy, John F. Kennedy mlajši, Martin Luther King mlajši, Ken Lay, Monica Lewinsky, Madonna, Paul McCartney, Richard Nixon, Al Pacino, Prince, Barbra Streisand, Martha Stewart, Elizabeth Taylor, Margaret Thatcher in Oprah Winfrey.