Kot da se brazilski dirkač ne bi zavedal kako zelo ga je polomil v letošnji sezoni, mu je svojo lekcijo sedaj odčital tudi predsednik moštva iz Maranella Luca di Montezemolo. „Na določeni točki med sezono se je Felipe očitno naveličal dirkanja in je zato za volan poslal kar svojega brata. Za letošnje predstave si zasluži slabo sedmico,“ je za medije dejal Italijan, ki pa ni pozabil pohvaliti Massinega moštvenega kolega Fernanda Alonsa. „Alonso je letos prvič sedel v naš dirkalnik in si zasluži oceno devet in pol. Na žalost mu ni uspelo zmagati.“

Massi se je prvič, odkar dirka v Formuli ena, pripetilo, da so ga njegovi delodajalci okrcali. Brazilcu pa ne kaže dobro niti prihodnje leto, saj je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) umaknila pravilo, ki je prepovedovalo moštvene ukaze, kar pomeni, da bo Massi naslednjo sezono najverjetneje pripadla vloga drugega voznika.

Massi ne gre na roko niti izjava Alonsa, ki je pred nedavnim dejal, da ga izjemno veseli velika razlika, s katero premaguje 29-letnega Brazilca. Nekdanjega voznika Sauberja sedaj čaka zares težka naloga, saj bo moral naslednjo sezono dirkati mnogo bolje, če bo želel obdržati sedež pri Ferrariju.