V sredo bosta na programu oba uradna treninga in ob 18. uri žreb štartnih številk. V četrtek bo ob 10.30 tekma na 20 km za moške in ob 14.15 za ženske na 15 km. V petek je prost dan, namenjen treningom, v soboto bo ob 11.15 sprint za moške in ob 14. uri za ženske, v nedeljo pa ob 12.15 tekma mešanih štafet.

"Komaj čakam na svetovni pokal na Pokljuki. Želim si vsaj ponoviti uspehe iz Östersunda in sem zelo optimističen, saj smo zelo dobro pripravljeni. Slišal pa sem tudi, da me bo spodbujala večja skupina iz domačega Mrkoplja," je dejal Jakov Fak, bronast na zadnjih OI in SP ter tretji letos v svetovnem pokalu. Prvič bo na Pokljuki na uradni tekmi nastopil v slovenskem dresu. Na novinarski konferenci na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani so povedali tudi zanimivost, da je leta 1965 prav v Mrkoplju na Hrvaškem Janez Pavčič osvojil prvi naslov biatlonskega prvaka nekdanje Jugoslavije v zgodovini.

"Na Švedskem smo dokazali, da lahko na vseh tekmah posežemo po najvišjih mestih. Fak je s tretjim mestom po dolgih letih znova osvojil stopničke in mislim, da lahko tudi ostali to ponovimo. Na treningih smo zelo konkurenčni, zato menim, da je optimizem upravičen. Sam bi bil v zgoščeni konkurenci zadovoljen z uvrstitvami med deseterico, tiha želja pa so tudi stopničke," je napovedal Klemen Bauer. "Pokljuka sama je zame velik izziv. Vsak se želi dokazati pred svojo publiko. Tudi sama bom naredila vse, da pridem na najvišja mesta. Sem zelo dobro pripravljena in komaj čakam na prvo četrtkovo tekmo," je povedala Teja Gregorin.

"Čeprav smo se dobro pripravljali, pa niti sam nisem verjel, da bomo tako dobri na uvodnih tekmah svetovnega pokala. Prav na vsaki tekmi bomo skušali napadati stopničke. Niti ene preizkušnje ni, da ne bi mogli uresničiti tega cilja. Če ga ne bomo, pa tudi ne bo katastrofa," je menil glavni trener slovenske vrste Uroš Velepec.

Peter Zupan, podpredsednik organizacijskega odbora, je zatrdil, da je tekmovališče pripravljeno. "Nova infrastruktura na Pokljuki je terjala nekaj sprememb pri pripravi tekme, na progah pa je že dovolj utrjenega snega. Kontrolorji Mednarodne biatlonske zveze (Ibu) so prišli že v začetku tedna in praktično niso imeli nobenih pripomb. Ekipi, ki pripravlja tekme, pomaga tudi lepo vreme. Priprave reprezentance pred sezono smo opravili na Pokljuki in tudi zato so tekmovalke in tekmovalci dosegli že v začetku sezone izjemne rezultate," je dejal Zupan, Matija Vojsk, direktor SZS, pa je dodal: "Želimo si uspešne nastope slovenske reprezentance. Napovedi vremena so prav tako dobre."

Stadion na Pokljuki sprejme med pet in šest tisoč gledalcev, organizatorji pa pričakujejo večjo udeležbo od prejšnjih let tudi zaradi veliko boljših tekmovalnih dosežkov slovenske ekipe. V času tekem bodo že uro pred prvimi nastopi vsak dan pripravili spremljevalni program z glasbo in animatorjem. Avtobusni prevoz bo organiziran z Bleda, za osebna vozila pa bo nekaj parkirišč na voljo ob cesti iz Rundnega polja.

Proračun letošnjega svetovnega pokala na Pokljuki je po besedah Tomaža Šušteršiča, sekretarja organizacijskega odbora, 500.000 evrov. Vsem, ki so jih prizadele nedavne poplave v občini Dobrepolje, bo OK Pokljuka pomagal tudi z dobrodelno akcijo. Iz te občine bosta na tekme odšla dva avtobusa navijačev. Župan Dobrepolja Janez Pavlin, sicer stari znanec in ljubitelj Pokljuke, je dejal, da jih čaka še veliko dela, da bodo stvari znova spravili v prejšnje stanje, saj so nekateri prebivalci izgubili praktično vse.