"Veseli smo, da bomo spet igrali v polnih Stožicah in da nam bo nasproti stal takšen nasprotnik, kot je Olympiacos. Dvoboj nam je zelo pomemben, saj nas lahko popelje v nadaljevanje tekmovanja. Pričakujem veliko borbo in odlično podporo navijačev," je sporočil trener ACH Volleyja Igor Kolaković, ki si želi čim prej dokončno zagotoviti napredovanje in prvo mesto v skupini. Do tega bo precej laže priti, če bo zdravstveni karton še naprej nepopisan: "Zdravstveno stanje je dobro. Aleš Fabjan in Matej Vidič imata rahle poškodbe, a v tem trenutku to ne vpliva na sestavo ekipe. Kar se tiče psihičnega stanja, upam, da so nas vse te zmage utrdile, še posebno ko smo proti Olympiacosu ubranili sedem zaključnih žog."

V slovenskem taboru se prve tekme proti Olympiacosu spominjajo z mešanimi občutki. Zavedajo se, da niso prikazali dobre igre, vendar so do uspeha prišli zaradi nepopustljivosti in vztrajnosti. V Pireju je Kolaković prvič v okviru lige prvakov premešal začetno sestavo, med drugim je na mestu podajalca v igro od začetka poslal Vlada Petkovića, ki je nadomestil Dejana Vinčića. "V Petkoviću imamo podajalca najvišjega kakovostnega ranga, od katerega v prihodnosti pričakujemo še precej več. To je dobro tudi za Vinčića, ki vseskozi napreduje tudi zato, ker ima na treningih in tekmah adekvatno konkurenco," je dejal Kolaković, ki se ne strinja, da je bila Petkovićeva neuigranost s soigralci kriva za slabšo igro na začetku tekme in da je nato Vinčićeva vrnitev prebudila ACH: "Naša slabša igra na začetku tekme ni bila pogojena s tem, da Petković še ni dobro uigran, ampak je zatajila celotna naša igra. Osvežitev igre z Vinčićem na začetku ni kaj prida pripomogla, saj smo zares dobro igrali le v petem nizu. Vse skupaj nima zveze s Petkovićem in Vinčićem, ampak s celotno kvaliteto ekipe. Videli ste tudi, da je Uroš Kovačević zelo dobro nadomestil Vida Jakopina, nato je Jakopin zelo dobro nadomestil Andreja Flajsa, zato o uigranosti ali neuigranosti ne bi govoril. Petković in Vinčić drug drugega dobro nadgrajujeta, kar ekipi samo koristi."

Moštvo Olympiacosa je prišlo v Slovenijo že prej, da so se lahko njegovi predstavniki udeležili včerajšnje tiskovne konference, na kateri je sodeloval tudi izvrsten trener rdeče-belih Flavio Goulinelli: "ACH je odličen na vseh področjih. Začnemo lahko naštevati pri čudoviti dvorani, ali pri odličnem trenerju, ali pa morda izvrstnih igralcih. Vse je na najvišji ravni, na nas pa je, da se borimo in da upamo, da bomo prišli do priložnosti za zmago."

Še to: Zaradi odbojkarske tekme lige prvakov v veliki dvorani bodo morali košarkarji Uniona Olimpije danes zvečer trening opraviti kar v mali dvorani v Stožicah, kjer se bodo pripravljali na jutrišnji spopad s CSKA Moskvo. Tako se bosta v dveh dneh v Ljubljani zvrstila kar dva športna spektakla, s čimer se iz tedna v teden potrjuje, kako zelo je bil tovrsten športni objekt potreben že prej.