Blejci vodijo v skupini C, imajo osem točk, Budvanska Rivijera jih ima pet, Olympiacos tri, poljski Jastrzebski Wegiel pa dve. Z novo zmago bi si blejski odbojkarji dokončno zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja, z zmago za tri točke (če tekmeci ne bi osvojili nobenega niza ali pa le enega) pa skoraj zanesljivo tudi že prvo mesto v skupini. A vse te teoretične možnosti za Blejce ne pomenijo ovire ali pritiska, ampak, kot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani poudaril trener Igor Kolaković, priložnost za dodaten motiv.

Prav tako pa odbojkarji v svoji dvorani pričakujejo bučno podporo. Na prvi tekmi je bila dvorana Stožice skoraj polna, a takrat je klub gledalce privabil z brezplačnim vstopom. Tokrat so gledalci za ogled odbojke na najvišji ravni plačali vstopnino, po podatkih kluba pa je danes na voljo le še kakšnih 2000 kart v zgornjem sektorju, tako da v torek pričakujejo najmanj 10.000 navijačev.

V Stožicah je bil danes na novinarski konferenci tudi trener gostov Flavio Goulinelli: "Jutri bo na tekmi veliko gledalcev, kar bo za nas nekaj novega, saj se v Grčiji na žalost kriza pozna tudi pri navijačih. Upam, da bomo vseeno prikazali dobro igro, podobno kot doma. Naš nasprotnik je močan, ima dobrega trenerja, dobre igralce in dobre navijače."

Gostitelji pa seveda prav tako računajo na uspeh. "Ta tekma je za nas zelo pomembna. V igri so tri točke in prvo mesto v skupini. A ne smemo razmišljati o tem. Mislim, da to ne bo pritisk, ampak samo še dodatna spodbuda za ekipo," je dejal Kolaković in izpostavil glavno orožje Blejcev: "Naša kakovost je kolektiv in to se je pokazalo tudi na prvi tekmi v Pireju. Ne bi izgubljal besed o uigranosti igralcev, pokazalo se je, da lahko zamenjava Petković - Vinčič zelo dobro deluje. V ekipi so vsi zdravi, imamo nekaj manjših poškodb, a te ne bodo ovira."

Navijače pa je opozoril, da ponovitev razburljive predstave iz Pireja - takrat je slovenska ekipa ubranila sedem zaključnih žog v četrtem nizu in dobila petega - ni izključena: "Pripravite se na novo težko in živčno tekmo. Grki lahko igrajo zelo navdahnjeno, tudi Stožice bodo zanje velik motiv, prav tako ACH, ki je še neporažen. Pričakovati je, da bodo tekmeci zelo ambiciozni in želeli tudi zmagati."

Kapetan moštva Andrej Flajs je poudaril, da se v Stožicah obeta nov praznik odbojke. "Veselimo se, da bomo spet igrali pred polno dvorano na zadnji evropski tekmi v tem koledarskem letu. Nasprotnika dobro poznamo, jutri pa pričakujemo še eno težko tekmo. Olympiacos je trenutno najtežji nasprotnik v naši skupini. Na prvi tekmi so odigrali odlično, najbolje v tej sezoni. A mi imamo protiorožje za njih in upam na našo zmago. Glede na to, da znamo igrati potrpežljivo, tudi če zaostajamo, bomo skušali zmagati, četudi bi prišlo do petih nizov. Če komu iz prve šesterke ne bo šlo, lahko trener računa na zamenjave. Nekaj mikropoškodb je, a za takšno tekmo se bo vsak potrudil in odigral po najboljših močeh."

Tekma se bo v dvorani Stožice začela v torek ob 20.15, sodila pa bosta Italijan Simone Santi in Avstrijec Eugen Kulhanek.