Slovenija je bila še po prvem streljanju na zadnji predaji tretja, eno mesto pa je Dokl izgubil po drugem strelskem postanku, vendar pa tekmecem v zaključku tekaško ni bil kos. V prvih predajah sta izjemno začela Fak in Marič. Prvi je moral sicer enkrat v kazenski krog, vendar je tekel hitro in predal kot sedmi, vendar le z manj kot pol minute zaostanka (29,6) za vodilnimi Francozi, sledili pa so Nemci in Ukrajinci. Druga predaja, v kateri je tekel Bauer, pa je prinesla korenite spremembe na vrhu.

Ukrajina, ki je bila nekaj časa celo v vodstvu, je padla na deveto, Nemčija pa celo na 11. mesto. Zato pa je Bauer pripravil izjemno predstavo in prehiteval tekmece ter se povsem približal najboljšemu biatloncu vseh časov. Ole Einar Björndalen je sicer za Norveško predal kot prvi, vendar le tri desetinke pred Slovenijo, sledili pa sta Francija (+14,1) in Avstrija (+18).

Marič je nato v prvi predaji sicer prišel skupaj z Emilom Heglejem Svendsnom, vodilnim v skupnem seštevku pokala, vendar mu leže na strelišču ni šlo in je moral v kazenski krog. Kljub temu je nadaljeval kot četrti, z minuto in 13,2 sekunde zaostanka za Norveško, pred njim sta bili še Avstrija in Francija. Slovaška na petem mestu je bila že krepko za Slovenijo (+1:51,8), Italija pa več kot minuto.

Marič je stoje izkoristil zadnjo popravo za zadnjo tarčo, Francoz Lois Habert pa je moral v kazenski krog in Marič se je proti cilju napotil kot tretji, 2,6 sekunde pred Francozom. Norvežani, ki so imeli dve minuti in štiri sekunde naskoka pred Slovenci, so bili na čelu pred Avstrijo (+18,7). Slovaki so bili 23 sekund za Maričem, ki pa se je podal v lov za najboljšimi in predal kot tretji.

Norvežani so bili prvi pred Avstrijo (+30,1), Dokl (+2:08,1) pa je imel po Maričevi zaslugi kar 23,6 sekunde prednosti pred Francozom Martinom Fourcadom, četrtim v seštevku pokala. Slednji je moral v kazenski krog po prvem streljanju, Dokl pa kljub dvema popravam ne in je začel kot tretji, 28,2 sekunde pred Ukrajincem Sergejem Sednovom, Nemec Michael Greis je bil še dodatni slabi sekundi zadaj, Fourcad pa šest.

Dokl je imel na zadnjem strelskem postanku le eno popravo, vendar je pred njim že stekel proti cilju Francoz, šest sekund zaostanka za Doklom pa je Greiss kmalu nadoknadil. Nemca je prehitel Fourcade, Dokla pa še Šved Carl Johan Bergman, Sednov in Čeh Michal Šlesingr.

"Ponovno smo nastop opravili solidno, vendar ... Fak ni naredil tistega, kar zna. Njegov kazenski krog je bil nepričakovan in nepotreben zaradi osnovnošolskih napak. Bauer je fantastično opravil tako streljanje kot tudi tek, ko je bil enakovreden Björndahlnu. Marič je imel smolo leže, premalo natančno je nastavljal meritve, potem se je izvlekel z ničlo na naslednjem strelišču. Dokl žal ni bil konkurenčen v teku, imel pa je tudi tri poprave na strelišču, kar pomeni dodatnih 35 sekund in to je potem odločilo. Glede na razplet med tekmo, smo razočarani z izkupičkom. Pričakujem korak naprej na Pokljuki, kjer se ob dobrem streljanju ne bojimo nikogar," je slovenski trener Uroš Velepec napovedal biatlonske boje na Pokljuki v drugi polovici prihodnjega tedna.