Košarkarji Krke so zabeležili tretjo zmago v zadnjih štirih nastopih, skupno sedmi par točk, ki jih ohranja na vrhu lige NLB. Pred domačimi gledalci v dvorani Leon Štukelj so prvič v zgodovini kluba premagali zagrebško Cibono, ki je padla pod petdesetodstotni izkupiček (5-6).

Na krilih lepih besed in obljub župana mesta Zagreb o reševanju njihovega zapletenega finančnega stanja je Cibona odigrala dober prvi polčas, v nadaljevanju pa ni mogla zaustaviti raznovrstnega naleta gostiteljev, ki so zasluženo zmagali s 23 točkami prednosti.

Tekma se je prelomila ob zaključku prvega dela in začetku nadaljevanja. Krka je najprej z delnim izidom 8:0 prešla v vodstvo (34:33), do 23. minute pa si je po delnem rezultatu 21:3 priigrala že enajst točk prednosti (47:36). Grogiranega tekmeca so Novomeščani dotolkli že v naslednjih minutah (57:41), tako da je bil zadnji del igre zgolj formalnost.

Najboljši strelci pri Krki so bili Chris Booker, ki je 17 točkam dodal devet skokov, Smiljan Pavič s 16 točkami in Zoran Dragić, ki jih je zbral trinajst.

V naslednjem krogu (18. 12.) bo Krka gostovala pri Partizanu.