Drugi je bil Avstrijec Simon Eder (+38,7/1), tretji pa Rus Ivan Čerezov (+40,0/0). Preostala Slovenca, Jakov Fak (61.) in Vasja Rupnik (85.) si v petek nista priborila zasledovalnega nastopa.

Močno sneženje je znova zelo otežilo tekmovalne pogoje, ki so bili podobni petkovim. To je vnovič izkoristil Bö in potem, ko v sprintu sploh ni zgrešil, je imel na zasledovanju le en zgrešen strel. Iz druge polovice prve deseterice sta se na zmagovalni oder povzpela Eder in Čerezov, za njima pa sta se zvrstila še Rus Jevgenij Ustjugov in Norvežan Emil Hegle Svendsen.

Slednji vodi v skupnem seštevku (257 točk), sledita pa rojaka Bö (246) in Ole Einar Björndalen (235), sedmi v zasledovanju. Na 11. mestu je Jakov Fak (125), 13. je Klemen Bauer (101), na 42. mestu pa je Janez Marič (35). Norvežani so dobili vseh pet tekem v tej zimi in so veliki favoriti tudi pred nedeljskim štafetnim nastopom, od katerega si lahko veliko obeta tudi slovenska vrsta.

Oba slovenska predstavnika sta danes izboljšala svoji petkovi uvrstitvi, Marič kar za 14 mest. "Dve stvari sta bili pomembni danes. Oba sta napredovala in zato je zdaj Bauer 13. skupno v pokalu. Mariču pa je uspelo z 52. mesta priti do točk pokala in je prehitel veliko kvalitetnih biatloncev. Oba sta na koncu tudi zaključila z ničlami na strelišču. Mi smo to vedeli, sama pa sta dobila potrditev strelske pripravljenosti. To jima daje večjo samozavest za štafetni nastop, saj je tam pomembna tako hitrost kot tudi natančnost. Ob ponovitvi takega nastopa smo lahko jutri kar visoko," je napovedal slovenski trener Uroš Velepec.