Prav strelska "črna luknja" Ihanca, Janeza Mariča (51.) - prav tako stoje s štirimi zgrešenimi tarčami - ter tudi ostrostrelca Jakova Faka (61.), ki se s petimi zgrešenimi tarčami ni uvrstil v današnje zasledovanje, je zaznamovala slovenske nastope na drugem prizorišču 34. sezone svetovnega pokala.

Razočaranje v dnevu, ki ga je zaznamovalo sneženje, sta ublažili Teja Gregorin z enajstim in Andreja Mali z enaindvajsetim mestom, potem ko sta obe le z enim kazenskim krogom v zanju opravičljivih okoliščinah iz svojega nastopa še veliko potegnili. Teja Gregorin je zaradi "parazita iz Oestersunda" še malce kolebala, če bi sploh nastopila, saj se je bala, ali bo ob težavah z želodcem napore na tekmi sploh prenesla. "V prvem delu je šlo brez težav, potem pa me je začelo črvičiti. Napor je očitno naredil svoje. V težkih pogojih sem na strelišču naredila največ, kar sem lahko," je bila kot vedno zadovoljna Gregorinova, čeprav je zaradi snega v dioptru izgubila kar nekaj dragocenih sekund in tudi deseterico, kjer pa je še vedno v skupnem seštevku pokala. Njena priložnost za napad bo nedeljsko zasledovanje, saj je pred njo deset biatlonk v vsega 56 sekundah. Poleg Malijeve, ki bi za optimalen nastop potrebovala hitrejšo smučino, bo v nedeljo tudi Tadeja Brankovič Likozar (53.), ki se je s streljanjem stoje (trije kazenski) pridružila Bauerju in Mariču. Olimpijsko zlato kolajno v isti disciplini je z "ničlo" opravičila Slovakinja ruskega rodu Anastazija Kuzmina. Moška tekma je bila najlepši primer, kako se v biatlonu vse hitro obrača. Uresničil se je tudi pregovor, kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Potem ko sta vodilni princ Emil Hegle Svendsen in kralj Ole Einar Bjoerndalen po bitki v Oestersundu ostala (le) na četrtem oziroma desetem mestu, je njuno mesto zapolnil mladi rojak Tarjei Boe, sicer član zmagovite olimpijske štafete, v svetovnem pokalu pa je bil to njegov prvenec. "Seveda sem ponosen. To je sploh prvič, da sem premagal Bjoerndalna in Svendsena. Če pa premagaš njiju, si na zmagovalnem odru, kjer sta vendarle vselej. Danes sem se izvrstno počutil, bolje kot v Oestersundu. Imel sem tudi nekaj sreče, ker je v uvodnih dveh krogih malo manj snežilo kot na koncu," je priznale Boe, ki je imel pred leti resne zdravstvene težave s srcem, a v srčni želji postati vrhunski biatlonec ni obupal. V smučini je bil drugi najhitrejši za Svendsenom, Bauer je bil celo četrti, Marič je dosegel 14. analitični čas teka.

Prav zaradi tega sta bila oba tako razočarana. Bauer je denimo pred zadnjim streljanjem imel celo drugi vmesni čas, Janez Marič sedmega. "Taki dnevi te v biatlonu zelo potrejo," je pripomnil Marič. "V smučini gre vse tako, kot je treba, z izvrstnimi smučmi, kot so jih imeli le še najhitrejši, potem pa tole. Groza, groza. Tudi sam ne vem, kaj se je v tiste pol minute zgodilo. Najbolj sem jezen nase, ker nisem imel čisto pokrito črno piko, pa sem kar sprožil. To me je tako vrglo iz ritma, da ni padla nobena tarča več," je bil sam nase razočaran Marič. "Že ko daš puško na rame, se zavedaš, da se prav ničesar ne da več popraviti. Da lahko le iz jeze letiš v kazenski krog in do cilja ter razmišljaš, da napak ne boš ponovil na naslednji tekmi," je misli na današnje zasledovanje in nedeljsko štafeto, kjer ima Slovenija veliko pričakovanje, že preusmeril Marič.