Janez Marič je bil 51. (+2:29,0/4), Jakov Fak je bil 61. (2:42,4/5), Vasja Rupnik pa 85. (+3:52,4/5).

Slovenski tekmovalci so priložnost za višje uvrstitve na tekmi, ki je potekala v močnem sneženju, zapravili na strelišču. Posebej to velja za Bauerja, saj je zadel vse tarče na prvem strelskem postanku in zasedal 2. mesto, na drugem streljanju pa je zgrešil kar štirikrat in priložnost za boj za sam vrh je splavala po vodi. Jakov Fak, ki je 5. decembra v Östersundu osvojil tretje mesto in s tem dosegel svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, je tokrat ostal daleč od boja za stopničke.

"Tekaška forma naših tekmovalcev je ostala na ravni s prejšnje tekme v Östersundu. Tudi servis je sijajno opravil nalogo, saj smo imeli ene hitrejših smuči. Na strelišču pa ni šlo in so po prvem streljanju na drugem 'podrli' tudi tisto, kar so si priborili leže. Tako je šel Bauer prvi iz strelišča, potem pa je imel štiri zgrešene strele, kot tudi Marič. Fak je imel težave z vetrom, napačno korigiral puško in nato se mu je 'sesula dirka'. Ni se več boril za vsak strel. Vsi trije so bili daleč od tega, kar znajo in zmorejo. Rupnik pa je imel smolo. Ko je nastopal v snežnem metežu, je prišel na strelišče, leže zgrešil tri strele in niti ne vemo kam so naboji leteli. Niti z daljnogledom nismo videli do tarč. Potem pa se je boril do konca. Skupna ocena je nezadostna. Bauer je sicer osvojil točke, vendar je bilo preveč napak in brezglavega streljanja. Tega enostavno nočemo videti. Upam, da bo bolje na naslednji tekmi," je povedal slovenski trener Uroš Velepec.

Norvežan je izjemno opravil strelski nastop in si na koncu s skoraj pol minute prednosti zagotovil zmago. Njegov rojak in dvakratni olimpijski zmagovalec Emil Hegle Svendsen, ki je zgrešil dvakrat, je zasedel četrto mesto in ohranil vodstvo v svetovnem pokalu. Tudi na naslednjih dveh mestih sta Norvežana; drugi je Ole Einar Björndalen, tretji pa Bö. Fak je šesti.