Pokojni pevec skupine the Doors je bil obsojen, ker se je na koncertu v Miamiju leta 1969 razgalil pred občinstvom. Ostali, še živi člani skupine so zanikali njegovo dejanje, spomini oboževalcev pa so mešani. Sicer je pevec umrl v Parizu leta 1971, ko je bil star 27 let, preden bi moral iti v zapor.

„Nihče ne bi želel imeti takšne obsodbe nad seboj, četudi po smrti,“ je povedal kitarist Doorsov Robby Krieger. „Prepričan sem, da bi bila njegova družina srečna, da če bi to izginilo, še posebej, ker se ni nikoli zgodilo.“

Na večer miamijskega nastopa leta 1969 je bil Morrison tako pijan, da so ostali člani skupine razmišljali, če bi ga sploh pustili nastopati. Pevec je na koncertu žalil občinstvo, se sredi nastopa ustavil in imel jezen govor, poln neprimernega izrazja in pozivov k uporu proti oblastem. Nato je v množico vrgel policijsko čepico, v nekem trenutku pa so na oder privedli tudi živo jagnje. Zatem je Morrison odpel pas in se razgalil, od tu dalje pa se pričevanja javnosti razhajajo.

Sedaj je guverner Charlie Crist z ostalimi člani floridskega vodstva mesec dni pred Cristovim odhodom s položaja izglasovali pomilostitev. Crist naj bi dvomil v to, da je Morrison resnično zagrešil ta zločin, in naj bi razmišljal o pomilostitvi vse od leta 2007, ko so ga k temu pozvali oboževalci skupine.