Poraženi princ je zmagovitega kralja po zasledovalni tekmi poimenoval kar strahopetec. Bjoerndalen je namreč celotno zasledovalno tekmo tekel v Svendsnovem zavetrju, v kolesarski taktiki, kar je ujezilo na koncu poraženega mladeniča. Poleg "tihe maše" med njima se je princ za javno izrečene besede opravičil, Bjoerndalen pa le pojasnil, da zaradi lastne slabe taktike še ene zmage ni želel podariti. Čeprav jih ima že 93. A vseeno mu je ljubše, da zmaga rojak kot pa Fak.

"Prav želim si takih sočnih problemov," je v šali na te težave kralja in prestolonaslednika pripomnil Janez Marič. "Na zmagovalnem odru bi bil vesel. Tudi drugega mesta, ne pa mrk kot Svendsen. Saj se še veseliti prav ne zna. Ole Einar je večji zvezdnik, vendar navzven deluje mnogo bolj človeško. Moje mnenje je verjetno mnenje večine," je o "sporu" Bjoerndalna in Svendsena razmišljal Marič. Tudi upokojeni Raphael Poiree je dal prav Bjoerndalnu.

Zaradi treh dvojnih zmag je rivalstvo Vikingov s plati podalpskih lovcev zanimiva tema. Še zlasti ker prihodnji teden prihajata na sneženo Pokljuko, slovenski biatlonci pa na uvodnem prizorišču še nikoli niso bili tako blizu. Tretje, četrto in osmo mesto Jakova Faka, šesto in štirinajsto Klemena Bauerja in deveto Janeza Mariča daje misliti, da se povečuje rivalstvo tudi v slovenski reprezentanci. "Konkurenca med nami ni nič slabega," pravi Marič in razloži: "Že na treningu nam je to prinašalo bolj zavzeto delo in napredek. Vsi imamo nekaj od tega. Še največ napetosti bi lahko prinašala razvrstitev v štartne skupine, ko ne bi imeli vsi enakih pogojev, a v trdi zimi je to nemara le psihološko. Sicer pa tudi ta zagata odpade, saj bosta Fak in Bauer že v prvi skupini, jaz v drugi. Boj za mesto v mešani štafeti pa bo odvisen od rezultatov, zato ima vsak od nas škarje in platno v svojih rokah. Uspehi so nam vsem vlili samozavest. Vemo, da smo dobri. Sam moram to večkrat realizirati le na strelišču. Tekmujemo lahko sproščeno. Tek mi je bil na zadnji tekmi že v velik užitek."

Ob tem veteran ni mogel brez občudovanja spretnosti Jake iz Mrkopalja. "Za Jaka je točno streljanje stoje tako preprosto in samoumevno kot zame nošenje žlice v usta. Ko njega gledaš, je vse tako enostavno. In morate vedeti, da je na treningu še bolj suveren kot na tekmi. Če bi ga postavljal v štafeto, bi ga dal v četrto predajo. No, o tem odločata trenerja Kos in Velepec," je laskal in razmišljal Marič, ki je bil še nedolgo nazaj obema "muckoma" vzornik. Iz tega izhaja tudi legenda o Bobu in Bobiju.

"Medsebojno rivalstvo med nami bo nemara res lahko večje. Zagotovo pa ima dobre plati," pritrdi Klemen Bauer. "Vendar mladi moramo predvsem delati na tem, da Svendsen ne bo prestolonaslednik, ampak kdo od nas." 24-letni ihanski biatlonec se zaenkrat predvsem obrača sam vase. Odločen je, da več kot štiri tarče ne bo zgrešil na nobeni tekmi več. Da se bo poskušal zbrati vsaj za eno vrhunsko tekmo na prizorišče, s čimer bi dobil rutino. Glede na pogoje pa tako pravi, da so šampioni dobri povsod, v vseh razmerah in vseh okoliščinah.