Vse dokler mesto v izločilnih bojih ne bo dokončno zagotovljeno, trener ACH Volleyja Igor Kolaković ne bo ničesar prepuščal naključju, zato ni čudno, da je krajši trening pripravil tudi za včeraj dopoldan pred tekmo. A vse ni bilo popolno, saj je prvi podajalec Dejan Vinčić potarnal nad rahlimi bolečinami v hrbtu in morda je tudi zaradi tega prvič v začetni postavi v ligi prvakov zaigral srbski organizator Vlado Petković, ki pa še ni povsem uigran z novimi soigralci.

Že sam začetek obračuna v sicer praktično povsem prazni dvorani (le nekaj več kot 100 gledalcev) je nakazal, da so sile v obeh taborih precej izenačene. Tako je več ali manj odločala večja zbranost v zaključku nizov, še posebno pa je bil napet četrti del, ko so Blejci ubranili kar sedem zaključnih žog Olympiacosa, kjer so imeli Grki priložnost, da vzamejo poln plen treh točk. Toda ACH se je z gorenjsko trmo nekako le prebil do zadnjega, petega niza, kjer je Kolakovićeva četa znala unovčiti psihično prednost.
»Iz Pireja se vračamo z velikima dvema točkama in z izjemno zmago, ki je za nas še toliko večja, ker smo se iz izgubljenega položaja vrnili v igro in premagali Olympiacos. Igrali smo zelo potrpežljivo, tako kot smo se na sestanku pred tekmo tudi dogovorili, ter prisili nasprotnika, da je naredil preveč napak,« je bil vesel kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki bo ob prihodu v domovino s soigralci zagotovo pogrešal toplo in sončno vreme iz Grčije.

Tokrat je Kolaković izdatnejšo priložnost ponudil tudi 17-letnemu Srbu Urošu Kovačeviću, ki je zaupanje znal izkoristiti. Z levo roko je sila neugoden, morda mu primanjkuje le kakšen centimeter več, ko je treba skočiti v blok. »Tekmo smo zelo dobro odprli s sijajnim zaključkom prvega niza, v nadaljevanju pa smo si dopustili preveč napak in po nekaj nesporazumih na igrišču drugi niz tudi izgubili. V tretjem nizu so odbojkarji Olympiacosa nedvomno pokazali izredno močno željo in voljo po zmagi in ga tudi zaradi tega vknjižili sebi v prid. V nadaljevanju smo tudi sami pokazali željo po zmagi in igrali izjemno potrpežljivo, točko za točko, in čakali ter dočakali svojo priložnost. Zelo sem zadovoljen z mojimi fanti, saj so igrali izrazito timsko in se niso predajali, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo,« je strokovna ocena Igorja Kolakovića, ki mora zdaj svoje fante čim bolje pripraviti za povratno tekmo, ki bo v torek v dvorani Stožice.