Blejci nadaljujejo odlične predstave v evropskem tekmovanju. V Pireju so bili že v izgubljenem položaju, saj so imeli domači v četrtem nizu več priložnosti za zmago, a so se zbrali in po preobratu slavili pomembno zmago, s katero ostajajo neporaženi v ligi prvakov.

V prvem nizu so več iznajdljivosti pokazali domači odbojkarji in odšli na prvi tehnični odmor s tremi točkami prednosti. Po deseti točki pa se je zgodba obrnila. ACH Volley je potrpežljivo in zanesljivo prevzemal pobudo. Pri drugem tehničnem odmoru je tako gostujoče moštvo že imelo prednost treh točk, do konca niza pa je dopustilo odbojkarjem Olympiacosa skupno le 20 točk. Za prvi niz je bila značilna tudi nekoliko premešana postava Blejcev, saj so na parket stopili Andrej Flajs, Matevž Kamnik, Alen Šket, Vid Jakopin, Daniel Lewis in na mestu podajalca Vlado Petković. Proti koncu niza pa je svojo priložnost dobil tudi mladi Milan Rašić, ki je vstopil v igro namesto Vida Jakopina.

Izenačen je bil tudi začetek drugega niza, toda na prvi tehnični odmor je vendarle odšel ACH Volley s točko prednosti. Izenačenje je po tem sledilo pri 11. točki z asom Kubanca Rolanda Despaigneja. Kljub borbeni igri domačinov je ACH vodil še s 16:14. Po tem se je niz začel lomiti v korist gostiteljev, ko so dvakrat zapored blokirali Uroša Kovačevića. Olympiacos je prevzel pobudo in pri 23:22 prevzel vodstvo ter ga obdržali do konca kljub odmoru trenerja Igorja Kolakovića.

Podobno je bilo v tretjem nizu. Boljši je bil Olympiacos, čeprav je ACH Volley še odšel na prvi tehnični odmor s točko prednosti. Po tistem je gostujoče moštvo pokazalo precej slabšo igro. Pri doseženi 17. točki za Olympiacos je Kolaković opravil zamenjavo in namesto Petkovića poslal v igro drugega organizatorja igre Dejana Vinčiča. Blejci so sicer lovili priključek, a do konca niza so dosegli le 20 točk.

Četrti niz je bil izjemno dramatičen. Olympiacos je ves čas imel pobudo in bil v vodstvu ter silil odbojkarje ACH Volleya, da so lovili priključke. Prava drama pa se je začela proti koncu niza, ko moštvo ACH Volleyja ni popuščalo. A pri izidu 24:22 za Olympiacos je že kazalo, da bo vsega konec. Olympiacos pa nato ni izkoristil kar sedmih zaključnih žog. ACH Volley je prevzel pobudo pri 30. točki ter zmago v nizu potrdil s 33:31.

V petem nizu pa so gostje dobesedno zablesteli. Ves čas so vodili, si priigrali prednost 13:8, ki je nato niso več spustili iz rok. Za Grke je bil nerešljiva uganka Šket, ki je zbral 26 točk, odlično pa mu je pomagal Rašič s 13. Blejci so izkoristili drugo zaključno žogo in zmagali s 3:2 v nizih.