Slovenski prvak je na poti že vse od konca prejšnjega tedna, ko se je v okviru srednjeevropske lige mudil na Slovaškem v Humenneu, kjer je slavil gladko s 3:0, od tam pa je kar direktno odpotoval v Pirej. ACH v novi sezoni na uradni tekmi še ni klonil, skupno pa je oddal le pet nizov. Povsem drugače je z Olympiacosom, ki je začel izjemno slabo in nizal poraz za porazom, k čemur so precej pripomogle hude finančne težave, s katerimi se spopada vsa grška odbojka. Klub je poleti zapustil tudi prvi zvezdnik in eden najboljših igralcev na svetu Ivan Miljković, ki se je preselil v Turčijo k Fenerbahčeju, na njegovo pozicijo korektorja pa so pri Olympiacosu iz blokerja transformirali Dimitrisa Tzouritsa, naturaliziranega 21-letnega Grka (po rodu je Bošnjak), ki še vedno raje sliši, da ga pokličete po pravem imenu Mitar Djurić. Slednji je blestel že kot bloker, iz tekme v tekmo pa je boljši tudi kot korektor - v drugem krogu lige prvakov proti Jastrzebskemu je denimo dosegel fenomenalnih 31 točk. Na tej tekmi so rdeče-beli slavili s 3:2 in si po novem točkovanju v ligi prvakov priborili le dve točki.

"Moštvo Olympiacosa počasi prihaja k sebi, saj se vidi boljša uigranost, a kljub temu je to slabša ekipa, kot je bila v lanski sezoni. Zelo se jim pozna odhod Ivana Miljkovića. Takšnega igralca se težko nadomesti. Ogledal sem si obe njihovi tekmi v ligi prvakov in prav nič me niso navdušili. Tudi navijači niso tako številni in glasni, kot so bili nekoč. Menim, da imamo realne možnosti, da se tudi iz Pireja vrnemo z zmago," je v uspeh prepričan blejski organizator igre Dejan Vinčić.

Po dveh zmagah proti Jastrzebskemu (prejšnji teden je odstopil trener tega kluba Igor Prielozny) in Budvanski Rivijeri si lahko ACH privošči tudi kakšen spodrsljaj, a bo zanj več časa, ko bodo Blejci že imeli potrjeno vstopnico za izločilne boje. Do takrat ne mislijo ničesar prepuščati naključju, še posebno ne trener Igor Kolaković: "Nič ni še zanesljivega. Odigrali smo šele dve tekmi, sedaj pa so pred nami še štirje dvoboji. Ni še čas za kakšno evforijo ali slavje. Za zdaj razmišljamo le o tem, kako priti do zmage v Pireju. Olympiacos je odlična ekipa, paziti se bomo morali njihovega servisa, zelo dobri pa so tudi v napadu, a verjamem, da bomo za vse našli protiorožje." Za kakšno peklensko in sovražno vzdušje s tribun se kljub dejstvu, da gre za gostovanje v Grčiji, ni za bati. Prvo domačo tekmo Olympiacosa v ligi prvakov si je namreč ogledalo le borih 600 duš.