Zaposleni v Stari Gori svoje poslanstvo opravljajo v prenatrpanih in montažnih paviljonih. Gradnja sodobnega rehabilitacijskega centra je velika želja vodstva oddelka in vodstva splošne bolnišnice dr. Franca Derganca, v okviru katere Stara Gora deluje. Naložba je ocenjena na 800.000 evrov. Fundacija Vrabček upanja, ki zbira sredstva za nakup opreme in pripomočkov za bolnišnico v Stari Gori, naj bi pripomogla tudi h gradnji centra. "Z akcijami zbiranja sredstev smo začeli decembra 2009. Vrabček potuje med podjetji in drugimi institucijami v gospodarstvu. Donatorjem smo glede na višino sredstev namenili bronastega, srebrnega ali zlatega vrabčka. Doslej smo zbrali 42.000 evrov," je povedala predsednica fundacije Darja Peršolja.

Najbolj odmevna je bila licitacija kolesarskega dresa ultramaratonskega kolesarja in ambasadorja fundacije Jureta Robiča, v katerem je petič zmagal na kolesarjenju RAAM prek Amerike. Zanj je podjetje Unika TTI iz Postojne odštelo 1200 evrov. Ob prevzemu dresa je direktor podjetja Simon Premrl povedal, da so dres poklonili fundaciji Vrabček upanja, saj gre za plemenito organizacijo, kot je bil plemenit tudi pokojni Jure Robič.

Da pa bo lik Jureta Robiča živel tudi naprej, so najbližji sodelavci in spremljevalci tega ekstremnega športnika ustanovili Fundacijo Jureta Robiča, ki bo z izkupičkom od prodaje športne opreme pomagala mladim ekstremnim športnikom. "Želimo, da Jure ostane med nami. Morda bomo dobili še kakšnega športnika, ki se bo čez leta spoprijel s kolesarjenjem prek Amerike. Naša pomoč bo prvenstveno namenjena vrhunskim športnikom, nikakor pa ne bomo pozabili tudi na humanitarne akcije," je dodal Planinšek.

Sredstva za Staro Goro zbira fundacija tudi z SMS-donacijami (na številko 1919 s ključno besedo vrabcek), likovna pedagoginja iz Vrtojbe Katjuša Rabzelj pa je od vsake prodane novoletne voščilnice namenila evro za Staro Goro.