Moštvo Red Bulla je šele zdaj zvedelo, da je njihov drugi dirkač, ki je bil vse do zadnje dirke še v igri za naslov prvaka - lastnik moštva Dietrich Mateschitz je obema voznikoma omogočal enakovreden status - v odločilnem delu sezone nastopal poškodovan. Avstralec si je med rekreacijo s kolesom pri padcu zlomil ključnico, poškodbo pa pristojnim v ekipi zamolčal. Pomagal si je s protibolečinskimi tabletami, resnico pa razkril v svoji avtobiografiji z naslovom Up front - 2010, a season to remember, ki je izšla v ponedeljek.

"Seveda smo razočarani, ker nam Mark ni nič povedal. Naši vozniki morajo spoštovati pravila varnega obnašanja, kolo pa očitno ni pravi pripomoček za Marka. V prihodnje bo bolje, če se mu izogiba," je bil jezen vodja moštva Christian Horner, eden tistih, ki so za poškodbo zvedeli iz knjige.

Avstralec sicer v knjigi omenjene poškodbe, z zlomljeno ključnico je prevozil štiri zadnje dirke sezone, ne krivi za neuspeh. Priznal pa je, da se je nesreča zgodila, ko se je na kolo povzpel prvič po novembru 2008 - tudi takrat je padel in si zlomil desno nogo ter ključnico.