Po najuspešnejši sezoni v karieri (2006) je nato v zimskem pripravljalnem obdobju na treningu s kolesarji Adrie Mobila utrpel težjo poškodbo, ko se je vanj zaletel avto - januarja 2007 je pri Novem mestu na treningu v skupino kolesarjev zapeljal nepreviden voznik in Murn je utrpel šestkratni zlom noge. Kljub ogromni količini vloženega truda, rehabilitaciji in neverjetni volji, ki jo je Murn pokazal v želji po vrnitvi med najboljše, mu to ni uspelo, kot bi si želel, zato se je odločil, da obrne nov list v življenju.

Kot profesionalni kolesar je nastopal za ekipe Krka-Telekom Slovenije, Mobilvetta, Formaggi Trentini in Phonak, imel je tudi pogodbo z ekipo Discovery channel, vendar zaradi omenjene poškodbe v njenem dresu ni odpeljal nobene dirke. Zadnje tri sezone je zastopal barve Adrie Mobila.

Murn je dosegel 15 profesionalnih zmag, tudi na dirkah najvišjega kakovostnega razreda. Med drugim je bil državni prvak v cestni vožnji ter zasedel tretje mesto v etapi na Giru in na španski Vuelti. Že od starejših mladincev je bil stalni član reprezentance in je nastopil na več svetovnih prvenstvih. Nastopil je tudi na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000 in Atenah leta 2004. Kolesaril je tudi na vseh klasičnih enodnevnih dirkah svetovnega pokala.

"V tekmovalni karieri mi je najbolj ostala v spominu dirka po Flandriji, na kateri sem nastopil trikrat, predvsem pa mi je bilo všeč vzdušje ob progi, kjer se zbere ogromno ljudi, tako da ti gredo kar kocine pokonci. Verjetno bom čez čas pogrešal ravno to. Sedaj se bom osredotočil na dokončanje študija gradbeništva, kjer sem praktično pred diplomo," je ob tem dejal Uroš Murn in dodal: "Pozneje se nameravam v gradbeništvu tudi zaposliti. Kar zadeva kolesarstvo, se bom z njim ukvarjal le še rekreativno. Šel pa bi tudi na kakšno dirko z mladimi kolesarji, na katere bi lahko prenašal svoje znanje in izkušnje. Kolesarskemu klubu Adria Mobil bi se rad zahvalil, ker mi je omogočil, da sem se po poškodbi lahko postavil na noge in dirkal na tej ravni."