Brezplačnik ugotavlja, da lahko Olimpijski komite kategorizira športnika le, če je njegova športna zveza članica mednarodne zveze SportAccord, preko katere je med drugim urejen tudi nazor nad dopingom. Žurnalov vir pojasnjuje, da je za športno zvezo, ki želi postati članica Mednarodnega olimpijskega komiteja, članstvo v SportAccordu nujno.

Zavec je sicer član Boksarske zveze Slovenije, ki je prek svoje mednarodne zveze članica olimpijskega gibanja, sporno pa je, tako Žurnal24, ker ga OKS zaradi njegovega naslova svetovnega prvaka v zvezi IBF, uvrstil v svoj najvišji športni razred. Omenjena zveza namreč ni članica združenja SportAccord, zato tudi ne mednarodnega olimpijskega gibanja.

Mr. Simpatikus, ki je v svoji boksarski kategoriji rangiran kot tretji najboljši boksar na svetu, pri tem so upoštevani športniki iz različnih boksarskih zvez, pravi, da naslov svetovnega prvaka ni njegov edini uspeh. Kategorizacija OKS po Zavčevih besedah pripomore k pomoči države pri doseganju vrhunskih ciljev. Boksarski prvak je zaposlen na policiji, kjer sodeluje pri različnih dogodkih, denimo pri osveščanju najmlajših v prometu, glede nasilja v družini in drugo. Po mnenju vira Žurnala24, bi lahko po enakih kriterijih kategorizirali na primer tudi Martina Strela ali Mirana Stanovnika.