Sobota, 4. decembra

V Budimpešti bo potekal protest sindikatov proti vladnim ukrepom davčne politike.

Tudi letos bo Vlado Kreslin v Cankarjevem domu pripravil tradicionalni decembrski koncert, na katerem bo predstavil nov album Drevored. Na vsakem od treh večerov (v soboto, nedeljo in ponedeljek) pa se mu bodo na odru pridružili tudi glasbeni gostje: skupini Mali bogovi in Beltinška banda, pevka Severa Gjurin, istrski rocker Livio Morosin ter vokalni trio Insingizi iz Zimbabveja.

Nedelja, 5. decembra

V Iraku naj bi oblasti izvedle prvi popis prebivalstva po letu 1987. Prvo preštevanje prebivalcev po 23 letih bo po pričakovanjih pokazalo, koliko Iračanov živi zunaj meja svoje države in koliko se jih je moralo v času sedemletne vojne preseliti znotraj države.

Ponedeljek, 6. decembra

Začel se bo že 7. mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki bo letos predvsem v znamenju avantgardne animacije oziroma eksperimentalnega pristopa k vizualno-narativni podobi filma. Vpogled v avantgardno animacijo in zgodovino animiranega filma bosta ponudila velika retrospektiva avantgardnega filma ter obsežen program Fokus na Nemčijo, ki ga bo uvedel dolgometražni nemi film Dogodivščine princa Ahmeda nemške režiserke Lotte Reiniger. Film je Lotte Reiniger ustvarila leta 1926 in velja danes za najstarejši ohranjeni dolgometražni animirani film.

V Ženevi se bo šefica evropske diplomacije Catherine Ashton v imenu velikih sil sestala z glavnim iranskim pogajalcem za jedrska vprašanja Saeedom Jalilijem. Pogovarjala se bosta o iranskem jedrskem programu.

V Washingtonu se bodo srečali zunanji ministri Južne Koreje, Japonske in ZDA ter razpravljali o Severni Koreji in razmerah na korejskem polotoku.

Torek, 7. devembra

Po nekaj mesecih se bo znova sestala parlamentarna komisija, ki preiskuje "tajkunske" dejavnosti Boška Šrota v Pivovarni Laško in Igorja Bavčarja v Istrabenzu. Predsednik komisije Lojze Posedel je že pripravil vmesno poročilo, a ga niso obravnavali, ker je opozicija predlagala nove priče. Tokrat naj bi pričali strokovnjaki. Med njimi sta direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev Damjan Žugelj in nekdanji minister, danes pa rektor primorske univerze Rado Bohinc.

Sreda, 8. decembra

Češki sindikati javnega sektorja bodo predvidoma izpeljali enodnevno stavko javnih uslužbencev, s čimer bodo protestirali proti načrtom tamkajšnje vlade, ki jim namerava znižati plače in zmanjšati število zaposlenih.

Četrtek, 9. decembra

Pri predsedniku parlamenta Pavlu Gantarju se bodo oglasili najvišji predstavniki svobodnih sindikatov. Sodeč po tem, da sindikalisti v državnem svetu glasujejo za skoraj vsak predlog za veto na v državnem zboru sprejete zakone, še bolj pa zato, ker so se pridružili zbiranju podpisov za referendum o malem delu, nekaj podobnega pa napovedujejo tudi za pokojninski zakon, Dušan Semolič zagotovo ne prihaja zgolj na vljudnostni obisk.

Ob svetovnem dnevu boja proti korupciji bo mednarodna nevladna organizacija Transparency Internetional predstavila letno poročilo o zaznani korupciji po svetu Global Corruption Barometer (svetovni barometer korupcije).

Mednarodna nevladna organizacija Amnesty International bo v Zagrebu predstavila poročilo o nekaznovanju vojnih zločinov na Hrvaškem.